Foci

Silva mentette meg a világbajnokot

A spanyol válogatott a csereként beálló David Silva kései góljával verte 1-0-ra Kolumbiát.

A Real Madrid otthonául szolgáló Santiago Bernabéu Stadionban igazi karneválhangulat volt, a hazai szimpatizánsok mellett felbukkantak a dél-amerikai csapat szurkolói is.

A publikum a 15. percben azt láthatta, amint David Villa centikre került a csúcstól (Raúllal közösen a válogatottban legtöbb gólt jegyzett spanyol labdarúgó, mindketten 44-nél járnak), azonban előbb a kapufát találta el, a visszapattanóból pedig nem talált be az üres kapuba.

Vicente Del Bosque fiai ezt követően Kolumbia legjobbjait is hagyták kibontakozni, és mivel a világranglista 50. helyezettje küzdött becsülettel, kiegyenlített lett a találkozó.

A spanyol szövetségi kapitány hat cserével próbált meg frissíteni csapatán, az ötödik húzása pedig nyerőnek bizonyult: a Manchester City alkalmazásában álló David Silva szerezte meg a győztes gólt a 82. percben.

Kellett már ez a siker a spanyol válogatottnak, ugyanis a csapat miután megnyerte a világbajnokságot előbb Mexikóval ikszelt augusztusban, majd jött egy 4-0-ás zakó az argentinok és egy 4-1-es vereség a portugálok ellen. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban ugyanakkor három mérkőzés után is százszázalékos a sorozat címvédője.

Magyarország Azerbajdzsánt győzte le, a többi szerdai mérkőzésről pedig IDE kattintva olvashat.

Eredmény:
Spanyolország – Kolumbia 1-0 (Silva 82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik