Foci

Döntetlen a liverpooli derbin

Megszerezte a vezetést a Liverpool, de fordítani tudott az Everton, hogy aztán mégis iksz legyen a vége.

Kenny Dalglish első hazai mérkőzése volt a vasárnapi a Liverpool kispadjára visszatérése óta. A Manchester United elleni Ligakupa-vereség (0-1), majd a Blackpool elleni bajnoki bukta (1-2) után először szerepelt a legenda az Anfield Roadon.

A mestert hatalmas szeretettel fogadták, és az össznépi örömöt csak fokozta Raul Meireles találata, amely egy olyan támadás végén született, amelynek során háromszor is kapura lőttek a hazaiak. Nem lenne azonban vérbeli városi rangadó, ha nem lenne benne fordulat. Volt, nem is egy.

A második félidő első percében jelezte az Everton, ő is a pályán van, hat perc múlva pedig már vezető csapatként futkároztak a fiúk a gyepen. A 62. percben Kuyt gondoskodott arról, hogy Dalglish megszerezze legalább az első pontjait a Liverpool kispadján – értékesített egy büntetőt.

A Liverpool-Everton meccs összefoglalója:

A másik városi derbin a Birmingham – Aston Villa találkozón is döntetlen született, csakúgy, mint a Sunderland és a Newcastle randevúján – itt az egyenlítő hazai gólt Asamoah Gyan a 90. percben szerezte.

Eredmények, Premier League:

Liverpool – Everton 2-2
gólok:
Raul Meireles (29.), Kuyt (62., 11-esből), illetve Distin (46.), Beckford (52.)

Sunderland – Newcastle 1-1
gólok:
Gyan (90.), illetve Nolan (52.)

Birmingham – Aston Villa 1-1
gólok:
Johnson (49.), illetve Collins (73.)

A Tottenham – Manchester United rangadóról részletesen itt olvashat, és láthat képgalériát a meccsel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik