Foci

Nyert a Manchester, Geráék gáláztak

A Manchester United és a Fulham is hazai pályán diadalmaskodott a Premier League-ben, Gera Zoltán csereként állt be.

A Manchester United magabiztosan kezdett hazai pályán a Stoke ellen, a helyzeteket azonban csak a 27. percben sikerült gólra váltani, Berbatov játszotta Naninak a jobb szélre a labdát, a portugál középre ívelt, az addig is aktív Hernandez pedig szép mozdulattal, sarokkal értékesítette a kínálkozó lehetőséget.

A félidő vége felé közeledve a vendégek is mutattak életjeleket, így a hazai dominancia ellenére is úgy tűnt, lehet keresnivalójuk. A második félidő elején is jól játszott a Stoke, majd az 50. percben Whitehead maradt üresen a kapu előterében, a középpályás nem hibázott.

A 62. percben Nani passzolt Hernandezhez, a mexikói visszatette azt, a luzitán előbb a jobb lábáról áttette a balra, majd a kapu bal sarkába lőtt a tizenhatoson kívülről. A folytatásban megvoltak a vendégek helyzetei is, a Vörös Ördögök azonban megérdemelten nyertek.

Mindeközben a Gera Zoltánnal a padon kezdő Fulham az első félidő hajrájában talált be hazai pályán a West Bromwich Albionnak, pedig a vendégeknek is akadt jó pár helyzete – Carson pedig foghatta volna Davies löketét.

A folytatásban az első gól szerzője előkészítőként jeleskedett, szöglete után Dempsey bólintott a hálóba, majd a walesi középpályás újabb sarokrúgása után Hangeland talált be fejjel, érett a kiütés – ekkor már Gera Zoltán is a pályán volt, Kamarát váltotta. A vége sima 3-0 lett.

A játéknap harmadik meccsén a Blackpool hazai pályán kapott ki a Birminghamtől.

Eredmények, Premier League:

Manchester United – Stoke 2-1
gólok:
Hernandez 27., Nani 62., illetve Whitehead 50.)

Fulham – West Bromwich Albion 3-0
gólok:
Davies 45., Dempsey 56., Hangeland 65.

Blackpool – Birmingham 1-2
gólok:
Campbell 68., illetve Hleb 24., Dann 89.

A Championshipben: Cardiff City – Leeds United 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik