Foci

Az utolsó pillanatban fordított a Liverpool

A Manchester United győzelme után az élboly capatai közül a City és a Tottenham is győzni tudott.

Beindult a 2011-es nagyüzem a Premier League-ben. A Manchester United délutáni győzelme után következtek a középcsapatok rangadói Angliában.

Nem volt könnyű helyzetben a Liverpool már a mérkőzés előtt sem. A gyenge szereplés okán felmerült annak a lehetősége, hogy esetleg mennie kell Roy Hodgsonnak, a Fulhamtől érkezett menedzsernek.

Okosabbak persze a Bolton elleni meccset követően sem lettünk feltétlenül, hiszen nem tudja senki, az új tulajdonosoknak milyen tervei vannak a szakemberrel. A Wolverhampton elleni hazai vereség után egy másik Wanderers okozott nehéz perceket Torreséknek.

Egy nem túl izgalmas első félidő végén Davies megszerezte a vezetést a vendégeknek, Glen Johnson lemeradt róla, és ő pedig zavartalanul fejelhetett Reina kapujába. Már az első félidőben beállt a Liverpoolba Steven Gerrard, mert Raul Meireles nem tudta folytatni a játékot. Beállása után felpörgött a Pool, de cak a második félidőben tudott egyenlíteni a forduló előtt a 12. helyen álló hazai együttes. Gerrard passzát lőtte kapásból a hálóba a spanyol.

Ezt követően mindkét oldalon akadtak lehetőségek, nyílt volt a találkozó, nem véletlen, hogy a Bolton a hatodik a tabellán. Aztán a slusszpoén a 92. percben született. Gerrard ívelt be a jobb oldalról, Joe Cole érkezett a kapu előterébe, és be is kotorta a hálóba a lasztit.

A többi mérkőzésen nem született meglepetés, a két élcsapat, a Manchester City és a Tottenham is győzni tudott, érdekesség, hogy a forduló eddig meccsein öt együttes sem tudott gólt szerezni.

Eredmények, Premier League:

Liverpool – Bolton Wanderers 2-1 (0-1)
gólok:
Torres (49.), Joe Cole (92.), illetve Kevin Davies (43.)

Tottenham – Fulham 1-0 (1-0)
gólok:
Bale (42.)

Sunderland – Blackburn 3-0 (2-0)
gólok:
Welbeck (11.), Bent (19.), Asamoah Gyan (89.)

Manchester City – Blackpool 1-0 (1-0)
gólok:
Johnson (34.)

Stoke City – Everton 2-0 (1-0)
gól:
Jones (23.), Jagielka (69., öngól)

West Ham – Wolverhampton 2-0 (0-0)
gól:
Zubar (51., öngól), Sears (79.)

A másodosztályban meglepően simán kikapott Gyepes Gábor együttese, és Buzsáky Ákos csapata, a listavezető QPR is vereséget szenvedett, ami azért kellemetlen a londoniaknak, mert az egyik rivális, a Swansea győzni tudott. Priskin és Fülöp együttese, az Ipswich döntetlent játszott Coventryben.

A Championshipben:

Leeds – Middlesbrough 1-1
Millwall – Crystal Palace 3-0
Bristol City – Cardiff City 3-0
Burnley – Sheffield United 4-2
Coventry – Ipswich Town 1-1
Hull City – Leciester City 0-1
Norwich – Queens Park Rangers 1-0
Nottingham Forest – Barnsley 2-2
Preston North End – Derby County 1-2
Swansea – Reading 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik