Foci

Ferrara: ez a Juve olyan, mint az enyém

A Juventus januárban menesztett szakvezetője szerint a jelenlegi csapat semmivel sem jobb mint az övé.

Ciro Ferrarát tavaly talán elhamarkodottan állították fel a torinói klub kispadjáról, az azóta az olasz U21-eseket felkészítő szakemberben ugyanakkor maradhatott némi tüske, legutóbbi nyilatkozata legalábbis erről árulkodik. Ferrara szerint a jelenlegi Juventus keveset lépett előre, s erről szerinte a tabella is árulkodik.

A Tuttomercatowebnek nyilatkozó Ferrara a tabellát böngészve arra a következtetésre jutott, hogy 16 meccs után az idei és a tavalyi csapat azonos pontszámmal állt. A „zebrák” jelenleg másodikak 30 ponttal (31-16), míg tavaly 16 forduló után a harmadik helyen álltak, szintén 30 ponttal (29-19).

„A Juventus nem rajtolt rosszul, jelenleg még versenyben van – akárcsak tavaly” – fogalmazott Ferrara. „A számok nem hazudnak, tavaly ugyanennyi pontunk volt, azaz a dolgok talán mégsem mentek olyan rosszul, ahogy azt a vezetőség kommunikálta.”

Ferrarának részben igaza van, sőt. Tavaly ugyan a Bayern a torinói csapással (4-1) megalázta a torinóiakat, de azok legalább az Európa Ligában folytathatták. Idén már a kisebbik sorozatból is sikerült kiesni. Az elmúlt idényben ugyanakkor remek rajtot követett a visszaesés, míg idén a Del Neri-legénység elbambult a rajtnál, s azóta tornászta fel magát a második helyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik