Foci

Mezey: logikus lépés volt a Real Madrid időhúzása

A Videoton szakvezetője blogjában értékelte a Barcelona-Real Madrid rangadót is.

Az MLSZ edzőképzését vezető szakember szerint az eredmény ellenére – amelyet túlzásnak tart – Jose Mourinho fölötte áll Pep Guardiolának, akinek még sok tapasztalatot kell szereznie. Ezzel együtt szerinte Mourinho úgy elrontotta ezt a meccset, ahogyan az “a nagykönyvben meg van írva”.

Mezey szerint hiba volt a védekezést kitolni a félpályáig, és a lesreállítás is elhibázott taktika volt Iniesta, Villa, Pedro, Xavi és Messi ellen. A szakember szerint Messi és Cristiano Ronaldo nincs egy súlycsoportban. Ronaldo már nem éhes a sikerre, Messit viszont semmi más nem érdekli, csak a futball.

Az UEFA lépését, amely szerint Mourinhót eltiltották az Ajax ellen kierőszakolt piros lapok miatt, hibásnak tartja a magyar szakember. Úgy gondolja, nem lehet bizonyítani azt, hogy Sergio Ramos és Xabi Alonso szándékosan állíttatta ki magát a Bajnokok Ligája mérkőzésen, 4-0-s madridi vezetésnél.

A Videoton vezetőedzője azt mondja, jogos és logikus lépés volt a kiállítás kikényszerítése, de nem kellett volna ilyen látványosan húzni az időt.

További részleteket a vidi.hu oldalon olvashatnak Mezey György naplójából.

AJÁNLOTT LINK:

A 212. klasszikus (vidi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik