Foci

A West Ham agyonverte a Manchester Unitedet

A Premier League utolsó helyezettje alaposan kitömte Ferguson együttesét. Továbbjutott az Arsenal is.

Szakadó hóesésben zajlott az Upton Parkban az angol ligakupa negyeddöntője (a pályán egyetlen másodpercre sem maradt meg a csapadék – ez a különbség a magyar és a nyugati pályák között). A Premier League eddigi 15 fordulója alatt 14 gólt szerző londoni csapat alaposan meglepte a Vörös Ördögöket.

Kétségtelen, hogy a Manchesterben nem volt ott a pályán többek között Scholes, Rooney, Berbatov, de Sir Alex Ferguson együttesének mindig nagy teljesítmény négy gólt rúgni. A West Ham például erre 1974-ben volt képes utoljára (akkor még nem Ferguson volt az edző természetesen). Fletcher, Rafael, Evans, Giggs, Chicharito ott volt a pályán, de nagyon gyengén muzsikáltak.

Spector a 22. és a 37. percben, Carlton Cole az 56. és a 67. percben talált a kapuba, de emellett is volt még lehetősége a Kalapácsosoknak. A győzelemmel alighanem megmenekült Avram Grant, a londoniak menedzsere, akinek a gyenge bajnoki szereplés miatt inog, vagy ingott a széke.

A találkozó góljai:

A Manchester kiesésével egyedül az Arsenal maradt a sorozatban a nagyágyúk között, hiszen a Chelsea, a Liverpool, a Tottenham és a Manchester City is búcsúzott már korábban.

Arsene Wenger együttese a Wigant búcsúztatta magabiztosan. Szerdán a Birmingham City az Aston Villát, az Ipswich Town pedig a West Bromwich együttesét fogadja.

Eredmények, Angol Ligakupa, negyeddöntők:

West Ham United – Manchester United 4-0
gólok:
Spector (22., 37.), Cole (56., 67.)

Arsenal – Wigan 2-0
gólok:
Alcaraz (45., öngól), Bendtner (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik