Foci

Elkezdődik a tavaszi fociszezon

Két meccset előrehozott a tavaszi fordulóból az MLSZ erre az évre. Fagyos lehet a "rajt": a Loki ma Pápára látogat.

Bár még egyetlen milliméter hó sem esett idén, több pálya is rossz állapotban van, és egyes csapatok a két forduló elhalasztásáért kardoskodtak. Hiába, még csak tárgyalni sem voltak hajlandóak az illetékes szervek az ügyről, alighanem érthető módon.

A Haladás például elhalasztatta Ligakupa-találkozóját, a szövetség úgy döntött, december 14-én kell bepótolni a Fradi elleni meccset. Jelenleg november 26-át írunk, csapadék nélküli napok mögött állunk, ki tudja, mi lesz december közepén.

December 11-én egyébként még Magyar Kupa-fordulót is tartanak, de a Debrecen például december 16-án fogadja utolsó Európa Liga meccsén a Sampdoriát.

Apropó, Debrecen: a tavaszi szezon a bajnok meccsével indul. Herczeg András csapata Pápára látogat, és nem lesz egyszerű a dolguk, annak ellenére, hogy a jól szereplő Véber-fiúk legutóbb 5-0-ra elhasaltak hazai pályán a Fradi ellen.

Még egy meccset rendeznek ma: a botladozó Honvéd a még nagyobb bajban lévő Vasast fogadja. Az a találkozó sorsdöntő lesz abból a szempontból, hogy melyik csapat zárja majd nyugodtabban az évet. Hogy miért a megállapítás? Nos, nagyon úgy tűnik, mindkét együttes a középmezőny alsó vége és a kieső helyek valamelyike közül választhat a jövőben.

Monicomp Liga, 16. forduló:

Lombard-Pápa – Debreceni VSC-TEVA – 17 órától
Honvéd – Vasas – 19 órától

Ajánlott videó

Olvasói sztorik