Foci

Van Gaal: nem megfelelő Ribéry hozzáállása

Azok után, hogy Schweinsteigerről leszedte a keresztvizet, Louis van Gaal Ribéryt is „megtalálta”.

A Bayern München úgy tűnik, szép lassan kikecmereg abból a gödörből, amelyben szeptember elején önszántából belesétált, ám a bajorok keményfejű szakvezetője, Louis van Gaal tett azért, hogy a müncheniek ezzel egyidőben ne kerüljenek le a bulvárlapok címoldalairól. A holland előbb Schweinsteigernek, majd Ribérynek is üzent.

Szerdán a bajorok edzője úgy vélte, ha Bastian Schweinsteiger nem hajlandó meghosszabbítani a szerződését, akkor nem udvarolni kell neki, hanem el kell adni – addig, amíg jó pénzt ér.

A hétközben a Bayern – a 2000-es bajnokság végjátékában a Leverkusen legyőzésével számára a gesztenyét kikaparó, azóta viszont a harmadik ligában szerénykedő – Unterhachinggal játszott edzőmeccset, s a kis bajor csapat elleni 3-0 nem hatotta meg a hollandot. Bár a sajtó dicsérte a 75. percig a pályán lévő Franck Ribéryt, Van Gaal szerint a francia mindent érdemel, csak hozsannát nem.

„Franck jóformán meg sem izzadt. Keveset adott ki magából az Unterhaching ellen. A hozzáállásával elégedetlen vagyok. Nem tudom, az újságírók mit láttak, én távolról sem találtam csodálatosnak” – fogalmazott az edző a Bildnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik