Foci

Kettős cél a litvánok ellen

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kísérletezne és nyerne is Székesfehérváron.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya győzni szeretne szerdán a litvánok elleni, idei utolsó összecsapásán, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a csapatépítés szempontjából is hasznos legyen a székesfehérvári felkészülési mérkőzés.

“Kettős a cél, hiszen mindenképpen szeretnénk megnyerni a találkozót, de a csapatépítés szempontjából nagyon fontos, hogy kipróbáljunk egy-két olyan fiatal játékost, aki a jövőben hasznos tagja lehet majd az együttesnek” – nyilatkozta a szakember hétfőn az MTI-nek a magyar szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában rendezett sajtóbeszélgetésen.

A tréner egyelőre Kádár Tamást, a Newcastle United játékosát nevezte meg mint biztos pályára lépőt, igaz, azt még nem árulta el, hogy a válogatott újonca kezdőként vagy csereként kap-e majd lehetőséget.

Gera Zoltán csapatkapitány szerint kiélezett mérkőzést vívnak majd a litvánokkal: “Rendkívül kellemetlen stílusuk van, erőltetik a test-test elleni párharcokat, ezért nehéz mérkőzésre számítok.”

A Fulham légiósa a klubjában kialakult helyzetéről elmondta: örül annak, hogy a szurkolók kiállnak mellette, és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a pályán mutatott teljesítményével beverekedje magát a csapatba.

A Sampdoria játékosa, Koman Vladimir is az újságírók rendelkezésére állt, a fiatal középpályás pedig elárulta, pályafutása legszebb időszakát éli át, mivel folyamatosan számolnak vele Genovában. Hozzáfűzte, a válogatott szempontjából jó, hogy a külföldön pallérozódó magyarok egyre több lehetőséghez jutnak, így nagyszerű formában vannak.

A válogatott 15 órától nyilvános edzést tart, amelyen 18 olyan fiatal labdarúgó is részt vesz, akik az vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecserről, illetve Kolontárról érkeztek.

A mérkőzésre november 17-én szerdán, a székesfehérvári Sóstói Stadionban kerül sor, 18 órakor indul majd útjára a labda a koronázóvárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik