Foci

Debreceni siker a ZTE ellen

A tabella második helyezett csapata, a ZTE behódolt a hajdúsági városban. Fordított a Kecskemét és a Paks.

Zalaegerszegi szempontból szerencsétlen góllal kezdődött a találkozó: Yannick bal oldali beadásába beleért Varga, akiről a kapuba került a játékszer. Coulibaly gólja már szebb volt, a 22. percben egy szöglet után fejelt a kapuba.

A nagy rangadón a második félidő is gyors góllal kezdődött, a mostanában remeklő Simon Attila szépített egy kavarodást követően. A Zalaegerszeg veszélyesebben játszott a második félidőben, a 78. percben például Balázs Zsolt állt egyedül a kapussal szemben, de Malinauskas védeni tudott.

A 84. percben a labda Simac kezére pattant a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Feltűnő volt egyébként a meccsen Dombi remek játéka, csúszott-mászott a nagy öreg. A Loki nagy nehezen, de legyőzte a Zalaegerszeget, ezzel feljött a tabella második helyére.

A Kecskemét hátrányba került a nagy rivális otthonában, a Siófok azonban nem tudta megőrizni az előnyét a lefújásig. Sőt, négy percig sem tudta, mert Foxi egyenlített a bekapott gól után. A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a gólt a KTE szerezte, Tököli talált be a 78. percben. A mérkőzésen több gól már nem született, feljövőben a Kecskemét.

A Vasas kétszer is vezetett a jól szereplő Paks ellen, de egyetlen pontot sem szerzett, így pedig a Zalaegerszeg ellen kapott kétmilliós büntetés sem válik semmissé a Fáy utcában.

Eredmények, Monicomp Liga, 14. forduló:

Debreceni VSC-TEVA – Zalaegerszegi TE FC 2-1 (2-0)
gólok:
Nagy (6., öngól), Coulibaly (22.)

Siófok – Kecskeméti TE-Ereco 1-2 (1-1)
gólok:
Mohl (38., öngól), illetve Foxi (42.), Tököli (78.)

Vasas – Paks 2-3 (2-1)
gólok:
Ferenczi (15.), Németh (37.), illetve Kiss (23.), Heffler (50.), Böde (62.)

Korábban: Szolnokon nyert a Kaposvár

AJÁNLOTT LINK:

Siófok – KTE (kesport.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik