Foci

Messi ragaszkodik Batistához

A szövetség elnöke és az argentin válogatott legjobbja is támogatja Sergio Batista véglegesítését.

A 47 éves szakember a dél-afrikai világbajnokság után vette át az argentin válogatott irányítását a hosszú huzavona után távozó Diego Maradonától, mint megbízott szövetségi kapitány.

A “megbízott” szó azonban hamarosan eltűnhet a megjelöléséből, hiszen az argentin labdarúgás vezetői, Julio Grondona szövetségi elnökkel az élen, hajlandóak véglegesíteni a posztján, és erre a héten, akár már kedden sor kerülhet. Az argentin szövetség a minap arra kérte a trénert, hogy elemezze a válogatott utóbbi találkozóit, és emellett vázolja fel a hosszú távú terveit.

Történt ez azután, hogy az olimpiai válogatottat két esztendeje Pekingben az ötkarikás dobogó tetejére vezető Sergio Batista irányításával a nyári vb-n leszerepelt nemzeti csapat meggyőzően futballozott, például a világbajnok spanyolokat 4-1-re verte meg barátságos mérkőzésen.

A válogatott legjobbja, az aranylabdás Lionel Messi is örömmel folytatná a Batistával megkezdett munkát. “Szeretném, ha maradna, hiszen jó csapat formálódik az irányítása alatt, továbbá szeretem azt a stílust, amelyet képvisel és játszat velünk” – mondta a Barcelona sztárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik