Foci

Az olaszoké a 3 pont, a szerbeket megbüntették

A szerb huligánok miatt a 7. percben félbeszakadt olasz-szerb Eb-selejtező után jogos döntés született.

A kontinentális szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának pénteki döntése alapján a szerbek zárt kapuk mögött kötelesek a következő hazai tétmérkőzésüket megrendezni, ezen kívül még egy találkozóra vonatkozóan hasonló büntetést kaptak, felfüggesztve.

A mérkőzés október 12-én szakadt félbe, amikor is a szerbek (főleg a Crvena Zvezda szurkolói) különböző pirotechnikai eszközöket dobtak a pályára, és a genovai stadion berendezéseit is alaposan megrongálták.

Később olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a szurkolókat a szerb maffia fizette le. Az olaszok kemény büntetést vártak el, a szerbek reménykedtek az újrajátszásban.

Az olaszok egy hazai mérkőzésüket játsszák zárt kapuk mögött, ám ennek a végrehajtását is felfüggesztette az illetékes UEFA-bizottság.

A drukkerek egyébként már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megdobálták. A rendbontásban 16 ember megsérült, a polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra (22,4 millió forint) becsülte a városban keletkezett károkat.

A pénteki döntés előtt az is felmerült, hogy a súlyos incidens miatt a szerbeket kizárhatják a sorozatból. A szerb szövetség ugyanakkor az olasz rendezők felelősségét is felvetette, s újrajátszást szorgalmazott.

A C-csoport állása a pénteki UEFA-döntés után:

1. Olaszország 10 pont/4 mérkőzés
2. Szlovénia 7/4
3. Észtország 6/4
4. Észak-Írország 5/3
5. Szerbia 4/4
6. Feröer-szigetek 1/5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik