Foci

Újrajátszást akarnak a szerbek

A saját válogatottja szurkolóinak botrányokozása miatt félbeszakadt Európa-bajnoki selejtező újrajátszását fogja kérni a Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS).

“Október 18-án találkozunk Michel Platini elnökkel, valamint az UEFA több más elöljárójával, és a találkozó újrajátszását fogjuk kezdeményezni” – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Tomislav Karadzic, az FSS elnöke.

A szövetségi vezető elítélte a szerb huligánok erőszakos megmozdulásait, melyek miatt félbe kellett szakítani az olaszok elleni keddi, genovai mérkőzést. Ugyanakkor közölte, hogy a szerb szövetség vezetősége teljesen egységesen az olaszokat is felelősnek tartja a történtekért, mert nem tettek meg mindent az összecsapás biztonságos lebonyolítása érdekében.

Közben Szerbiában vizsgálóbíró hallgatta ki a hazatérésük után őrizetbe vett, botrányt okozó huligánokat, akik bocsánatot kértek tettük miatt. Vezérük, Ivan Bogdanov elmondta, hogy a rendbontás (sport)politikai akció volt, a Szerb Labdarúgó Szövetséget akarták lejáratni. A 29 éves rendbontó legfeljebb négyéves börtönbüntetést kaphat.

A genovai találkozó a szerb ultrák randalírozása miatt előbb 35 perces késéssel kezdődött el, később pedig újabb balhé miatt a 6. percben félbeszakadt. A vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak az olasz drukkerek felé és a pályára, később pedig a rendőrökkel is összecsaptak, akárcsak a meccset megelőzően.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a hivatalos jelentések beérkezése és elemzése után hozza meg döntéseit. A szerbekre vonatkozó büntetés az egyszerű megrovástól akár a sorozatból való kizárásig is terjedhet, de rendezési hiányosságok miatt elmarasztalhatják az olaszokat is. Könnyen elképzelhető, hogy a mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel az olasz válogatott kapja meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik