Foci

Puel megúszta a Lyon újabb botlását

Az Olympique Lyon elnöke egyelőre még kesztyűs kézzel bánik kudarcokat halmozó csapata szakvezetőjével.

Jean-Michel Aulasnál nem verte ki a biztosítékot az Olympique újabb kudarca. A lyoniak hosszabbítás után 2-1-es vereséggel kizúgtak a francia Ligakupából, s a kudarc duplán is fájó lehet. Egyrészt a mérkőzést a Gerland stadionban sikerült elbliccelni, másfelől két ex-lyoni, Mathieu Bodmer és Ludovic Giuly merítette el az OL-t.

A vereség ellenére Aulas a France Footballnak megerősítette, hogy bizalma töretlen Claude Puel iránt, elárulva, hogy az elnökség még a mérkőzés előtt megerősítette tisztségében a 49 éves szakembert.

„Az igazgatótanács délután több ügyben is tanácskozott. A bajnokságban lehangoló a teljesítményünk, ám egyetértettünk abban, hogy ezért nem csak az edzői stáb hibáztatható. Így a megtartásuk mellett született határozat” – fogalmazott Aulas, aki azt is kifejtette, abban is egyetértés van, hogy a jelenlegi keret erősítésre szorul.

„A célkitűzéseket újratárgyaljuk, de ettől függetlenül meg kell erősítsük a csapatot. Az egész idényt tekintve kell döntenünk, a lényeg, hogy a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is minél jobb eredményt érjünk el.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik