Foci

Börtönbe küldték a mentősre támadó magyar drukkert

Nem jogerősen fél év börtönbüntetést kapott a Kaposvár-Honvéd mérkőzésen a mentősre támadó szurkoló.

Gyorsított eljárásban nem jogerősen hat hónap börtönre ítélte, továbbá egy évre eltiltotta a közügyektől a Kaposvári Városi Bíróság csütörtökön azt a 32 éves szurkolót, aki szombaton a somogyi megyeszékhelyen rátámadt a Kaposvár Rákóczi FC-Budapesti Honvéd meccsen történt rendzavarás sérültjeihez hívott egyik mentőre – közölte a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.

Vadócz Attila tájékoztatása szerint a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt szombaton őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba vett szurkolót már kedden bíróság elé állították.

Mivel a férfi azt állította, hogy a szemébe fújt spray-től rosszul lett – nem látott semmit, és nem is emlékszik arra, hogy mit csinált -, elnapolták a tárgyalást, hogy meghallgassák az orvosszakértő véleményét – mondta a szóvivő. A szakértőt meghallgatták – tette hozzá -, de a bíróság álláspontja ezt követően sem változott a minősítést illetően.

Az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A szurkolót a csütörtöki tárgyalás után szabadlábra helyezték.

A Kaposvári Városi Bíróság hétfőn – ugyancsak gyorsított eljárásban – nem jogerősen öt rendbontóra egyenként 15 nap elzárást szabott ki, illetve 6 hónapra kitiltotta őket az MLSZ által szervezett mérkőzésekről, egy másikat pedig, aki egy széket tört össze, három nap elzárással sújtott.

A rendőrök hat embert rongálás, illetve rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe, míg egy a mentőre támadó társukat – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt – bűnügyi őrizetbe vettek.

A Kapos Televízió felvételeinek tanúsága szerint a rendezők felszólítása ellenére a vendégszektorból többször is pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, székeket törtek össze. A rendőrök – a mintegy száztagú szurkolótáborból az intézkedésnek ellenálló drukkereket ellen könnygázt is bevetve – kiürítették a lelátót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik