Foci

Nem működhet mindenhol a drukkerek kitiltása

A Kaposváron randalírozó Honvéd-drukkerek Kispesten biztosan nem jutnak be a stadionba.

Kispesten kívül nehezen lesz érvényesíthető a Kaposvári Városi Bíróság hétfői ítélete, amely fél évre a Magyar Labdarúgó Szövetség minden rendezvényéről kitiltotta azt a hat Honvéd-szurkolót, aki csapata szombati meccsén rendbontást okozott a somogyi megyeszékhelyen.

“Az MLSZ rendkívül üdvözli azt az eljárást, hogy a randalírozókat kiemelte a rendőrség, majd két nappal később már ítélet is született. Ennek van visszatartó ereje a jövőre nézve” – mondta Pajor-Gyulai László MLSZ-sajtófőnök az MTI érdeklődésére kedden.

Az MLSZ tájékoztatása szerint amint jogerőre emelkedik az ítélet, s azt kézhez kapják, tájékoztatják a klubokat a kitiltott személyekről. Arra a kérdésre, hogy miként fog érvényesülni gyakorlatban a kitiltás, a sajtófőnök úgy válaszolt, hogy ezt Kispesten mindenképpen meg tudják oldani, mivel az ottani biztonsági szolgálat ismeri a törzsszurkolókat.

“Az élvonalban is jó eséllyel megakadályozható a jelenlétük, főleg csapatuk találkozóin. Persze arra nincs garancia, hogy egyáltalán semmilyen meccsre ne jussanak be, legyen az megyei bajnoki, vagy NB II-es meccs. Ez amolyan távoltartó rendelkezés, amely lebukás esetén súlyosbító körülmény lesz a drukkerek számára” – mondta Pajor-Gyulai László.

A Kaposvár-Budapest Honvéd meccsen a rendezők felszólítása ellenére a vendégszektorból többször is pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, székeket törtek össze, emiatt tíz percre a játék is félbeszakadt. Végül a rendőrök pajzzsal és gumibottal bevonultak a vendégszurkolók lelátójára, ahol felszólították őket a szektor elhagyására. A nyolcvan-száz tagú szurkolótáborból az intézkedésnek ellenállókkal szemben könnygázt használtak.

A bíróság öt rendbontóra egyenként 15 nap elzárást szabott ki, illetve 6 hónapra kitiltotta őket “a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó mérkőzés lebonyolításául szolgáló sportlétesítményből”, egy másikat pedig, aki egy széket tört össze, három nap elzárással sújtott. Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik