Foci

Távozott a Rába ETO futsalcsapatának vezetőedzője

A klubhoz a nyáron csatlakozó spanyol szakmai igazgató, Paco Araujo családi okok miatt tér haza.

A győri futsalcsapat vezetősége közleményt adott ki, melyet weboldalán közölt.

A Rába ETO Futsal Club 2010. augusztus 29-én 2011. május 31-ig szóló szerződést kötött Paco Araujóval a szakmai igazgató poszt betöltésére. A spanyol szakember október elején családi okokra hivatkozva kérte a klub vezetését, hogy hazautazhasson egy-két napra, amelyből végül két hét lett, mert néhány hónapja gyermeket szült felesége kórházba került.

A győri klub vezetése ezért két bajnoki találkozóra megbízott edzőt nevezett ki. Többszöri telefon- és e-mail váltást követően Paco Araujo múlt vasárnap visszaérkezett Győrbe, és a hétfői győztesen megvívott edzőmérkőzésen ő dirigálta újra a csapatot. Ezek után kedden este a spanyol szakvezető közölte a klub vezetőivel, hogy azonnal haza kell utaznia, és a jövőben nem tudja ellátni az együttes irányítását.

Az ETO vezetői többórás egyeztetés után végül tudomásul vették az edző döntését, és a felek közös megegyezéssel felbontották a köztük lévő szerződést. A győri gárda szakmai munkáját az őszi szezon hátralévő részében az edzői diplomával rendelkező, 130-szoros válogatott Tóth Szabolcs irányítja.

A listavezető bajnokcsapatra egyébként az elkövetkezendő időszakban két nagy hazai erőpróba vár, hiszen október 29-én, pénteken 19 órakor a nagy vetélytárs Mezei-Vill, míg november 1-jén, hétfőn 19 órakor az Újpest együttesét fogadja a győri Magvassy sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik