Foci

Elszánt Újpest fogadja a Haladást

A szombathelyiek amennyiben kikapnak, távozik a vezetőedző, Csertői Aurél - legalábbis az ultimátum ezt diktálja.

A válogatott mérkőzések miatti szünetet követően ismét folytatódnak a bajnoki küzdelmek, ezúttal már a Monicomp Ligában. Pénteken két mérkőzést rendeznek, melyek közül az Újpest-Haladás találkozó lesz pikánsabb.

A vendég szombathelyiek eddig még nem nyertek mérkőzést, jelenleg az utolsó helyen szerénykednek, ezért Csertői Aurál vezetőedző ultimátumot kapott. A klub irányítói azt szeretnék, hogy a következő két mérkőzésen (a lilák után a Siódok lesz az ellenfél) négy pontot szerezzen a csapat. Ellenkező esetben távozik a tréner.

Az Újpest legutóbb vereséget szenvedett a Zalaegerszegtől, van mit kijavítani.

– Tudjuk, hogy motivált ellenfél érkezik, ennek ellenére egyértelműen győzelemre kell játszanunk. Bízom abban, hogy a játékosok átérzik majd, milyen nagyszerű érzés lesz újra szurkolóink előtt kifutni a stadionba, hiszen a Szolnok ellen kiderült, már akkor is tudnak segíteni, ha a kapukon kívül vannak – nyilatkozta Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője a csapat weboldalán.

– Sitku Illésre még biztosan nem számíthatok a szombathelyiek ellen, rajta kívül a többiek egészségesek. A válogatottak és a „B” csapat vasárnapi meccse miatt mégsem tudtam mindig teljes kerettel dolgozni, hétfőn például csak tíz főnek vezényeltem teljes értékű edzést, de a hét közepére visszatért mindenki, és úgy érzem készen áll a csapat egy jó eredmény elérésére. Vermes Krisztiánt nagyon feldobták a válogatott győzelmei, és mi is büszkék lehetünk rá, hiszen Krisztián által az Újpest FC is részese lehetett a magyar nemzeti együttes sikereinek – értékelt a lilák mestere.

A Haladás csapatában biztosan nem léphet pályára a részleges vállszalag-szakadást szenvedett Obric, valamint a műtétje után lábadozó Szép – írja a klub honlapja.

A várható szombathelyi kezdőcsapat: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Molnár, Simon Á. (Lattenstein), Irhás (Rajos) – Nagy, Oross, Sipos.

A találkozó 19 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A másik mai mérkőzésen a Győri ETO FC a Lombard Pápát fogadja 17 órától az ETO Parkban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik