Foci

Az Újpest pecsételte meg Csertői sorsát

Az Újpest együttese hazai pályán 3-1-re verte a sereghajtó Haladást a Monicomp Liga pénteki játéknapján.

Mint ismert, a szombathelyi csapat vezetősége ultimátumot adott Csertői Aurélnak, mely szerint az Újpest és a Haladás ellen legalább négy pontot kell szereznie az eddig nyeretlenül álló, így sereghajtó legénységnek, különben véget ér a közös munka.

Az első félidőt egy Újpest helyzettel kezdődött, Rajczi 11 méterről leadott lövését azonban Rózsa szögletre mentette. Ettől magához tért a Haladás, de továbbra is a hazaiak uralták az összecsapást. A két együttes csak riogatott az első felvonásban, így gólnélküli döntetlennel fordultak a felek.

A második félidőben aztán már bejött a kezdeti újpesti lelkesedés, Mitrovics passza után Tisza tolt egyet a labdán és mivel egyik védő sem lépett ki rá, a tizenhatos előteréből kilőtte a bal alsó sarkot.

Szinte egyből egyenlíthetett volna a Hali, de Sipos pocsék lövése után Nagy Gábor nem tudta a kapu felé irányítani az elé pattanó labdát. A túloldalon Tisza bombázott ezúttal mellé, majd Sipos szabadrúgását kellett védenie Balajczának.

A meccs sorsa az utolsó negyedóra kezdetekor dőlt el, előbb Rajczi emelt ügyesen a hálóba egy kipattanó labdát, majd a csereként beálló Barczi lőtt közelről a hálóba.

A 80. percben Lattenstein lőtt szép gólt a fővárosi védők gyűrűjéből, az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a Haladás. Ehhez képest az Újpest előtt adódott több helyzet a végén, Böőr majdnem megszerezte a negyedik hazai találatot is, így a lila-fehérek teljesen megérdemelten nyerték meg 3-1-re a meccset és tartották otthon a három pontot.

Eredmény:
Újpest – Haladás 3-1 (Tisza 51., Rajczi 73., Barczi 75. ill. Lattenstein 80.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik