Foci

A szerbek megbüntetését kérik az olaszok

Az olaszok semleges helyszínen szeretnék lejátszani a szerbek elleni visszavágót.

A szerb, s elsősorban Crvena zvezda szurkolók akciói nyomán már az elején félbeszakadt a genovai olasz-szerb, az olaszok ugyanakkor kijelentették, nem szívesen utaznának szerb földre azok után, ami Genovában történt. Az európai szövetség valószínűleg megbünteti a szerbeket; a kérdéses tényező: a büntetés mértéke.

Az olaszok egykori nagysága, egyben a válogatott egyik jelenlegi menedzsere, Luigi Riva (a képen) kijelentette, hogy még nem látott ahhoz hasonlót, amit a szerb szurkolók a genovai Luigi Ferraris stadionban műveltek. Riva szerint semleges helyszínen kellene majd lebonyolítani a Szerbia-Olaszország találkozót.

„Jó régóta eljegyeztem magam a labdarúgással, de a kedd estihez foghatót még nem tapasztaltam” – árulta el Riva a Sportal.itnek.

„Félelmetes volt a sok, késekkel felfegyverzett szerb szurkolót látni. Kár, hisz érdekes mérkőzésnek ígérkezett. A játékvezető viszont jól döntött, az események ugyanis a játékosok testi épségét is veszélyeztették. Nem huliganizmus volt a Marassiban, hanem bűntény. Ennek tükrében az UEFÁhoz fordulunk: egy szerb-olasz visszavágón nem érezzük garantáltnak a védelmünket, azt szeretnénk, ha semleges helyszínen játszhatnánk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik