Foci

Ikszeltek a gödörben lévő csapatok

A River Plate hazai pályán nem bírt a Gimnasiával az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) 10. fordulójának záró mérkőzésén.

A Buenos Aires-i sztárcsapat nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul, hiszen esetleges győzelmével a negyedik helyre kapaszkodhatott volna fel az őszi bajnokság, azaz az Apertura tabelláján, de mivel csak gól nélküli döntetlent játszott a Gimnasiával, maradt hetedik.

A közelmúltban edzőváltáson átesett La Platai-csapat szeptember 18. óta nem tudott nyerni az Aperturában, de most három vereséget követően legalább ponthoz jutott, ennek köszönhetően elkerült a sereghajtó pozícióból, igaz, csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Club Olimpót.

Tegyük gyors hozzá, hogy a jobb gólkülönbség Gimnasia esetében a kevesebb kapott gólt jelenti, ugyanis a La Plata-iak tíz forduló során összesen csak ötször találtak be az ellenfelek kapujába – az utóbbi négy találkozójukon háromszor is gólképtelenek maradtak.

A Gimnásiához hasonlóan a bajnokságot kiválóan kezdő River Plate is hullámvölgyben van jelenleg: a legutóbbi négy fordulót egy vereséggel és három döntetlennel zárta.

Apertura, 10. foruló:
River Plate-Gimnasia 0-0

Az élcsoport:
1. Estudiantes 25
2. Vélez Sársfield 20 (17-6)
3. Arsenal 20 (10-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik