Foci

Egervári: érvényesíteni kell a nagyobb tudást

A szövetségi kapitány is kötelezőnek tekinti San Marino legyőzését a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

“Picit más rendszerben lépünk majd pályára, mint az előző mérkőzéseken, hiszen ezúttal támadóbb szellemű futballt szeretnénk bemutatni – mondta a szakvezető a Telkiben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. – Annak ellenére, hogy kötelező a győzelem, azt is sikernek könyvelném el, ha nehezen nyerne a csapat, és amennyiben így történne, akkor sem veszítene presztízséből az együttes”.

Egervári arról is beszámolt, hogy a keretben nincs sérült, mivel az orvosi stábnak sikerült Juhász Roland krónikus, három hete húzódó ülőideg-problémáját rendbe tennie.

“Ritkán van ilyen, hogy mi vagyunk a favoritok, de érvényesíteni kell a nagyobb játéktudásunkat, még ha igazi catenaccióval találkozunk is. Pihentetést nem igazán tervezünk akkor sem, ha esetleg már a félidőre sikerülne tetemesebb előnyt szerezni” – mondta Egervári, aki kicsit előre is tekintve, a keddi, finnországi meccsel kapcsolatban megjegyezte, a finn futballkultúra a magyarnál előrébb tart, amit jelez, hogy az északi csapat a harmadik kalapban szerepelt a sorsoláskor, illetve Hollandiában is csak 2-1-re kapott ki. Éppen ezért az ottani sikert bravúrnak értékelné a szövetségi kapitány, és bár egy döntetlennel is elégedett lenne, azért azt megjegyezte, hogy mindettől függetlenül győzelemért utaznak majd Helsinkibe.

“Még a legkönnyebbnek tűnő ellenfél legyőzése sem egyszerű feladat jelenleg a magyar válogatottnak, így kizárólag a három pont megszerzése a fontos. Nem feltétlen a gólszerzés a lényeg számomra. Akkor leszek elégedett magammal, ha azzal az érzéssel jövök le a pályáról, hogy jó játékkal segítettem győzelemhez a nemzeti együttest” – ezek már a Mainz támadójának, Szalai Ádámank a mondatai.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nemcsak a teljes bevétel felajánlásával segíti az iszapkatasztrófa károsultjait, hanem a Puskás Ferenc Stadion bejáratainál adománygyűjtő urnákat helyeztet el, s az ezekben összegyűlő pénzt szintén eljuttatja a rászorulóknak.

A várható kezdőcsapat:

Király Gábor – Vermes Krisztián, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Laczkó Zsolt – Koman Vladimir, Vadócz Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám, Rudolf Gergely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik