Foci

Honvéd, Újpest: nincs hivatalos értesítés

A bundabotrányban meggyanúsított két magyar klub nem foglalkozik az üggyel addig, amíg nem értesítik őket.

Amint arról beszámoltunk, a bochumi ügyészség gyanúsnak találta a 2009-es Újpest-Honvéd (3-0) mérkőzést a nemzetközi bundabotránnyal összefüggésben, így a szerdán kezdődő perben ennek tárgyalása is szerepelhet.

A hír részleteiről ITT olvashat.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa az MTI-nek azt mondta a hírre reagálva: “Hivatalos értesítést nem kapott a klub, így mi semmit sem tudunk erről. De amint ez megtörténik, azonnal reagálunk a fejleményekre.”

Kovács Zoltán, az Újpest FC sportigazgatója az MTI-nek eljuttatott közleményében hasonlóképpen nyilatkozott: “Ahogyan az elmúlt másfél évben, úgy most sem kapott az Újpest FC semmilyen hivatalos, írásbeli értesítést, megkeresést. Ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is nyitottak vagyunk az együttműködésre mindenkivel, aki ezeket az ügyeket kivizsgálja.”

Kovács hozzátette, a bochumi ügyészség közleményéből nem derült ki, hogy melyik klubot vagy játékost kereste meg a “nemzetközi fogadási maffia”, esetleg van-e köze az ügyhöz a játékvezetőnek. Hangsúlyozta, ebben a formában ez a lista a “hangulatkeltésre” alkalmas leginkább, különösen úgy, hogy az Újpest FC nem kapott hivatalos értesítést, amelynek megérkezéséig a lila-fehér klub játékosai és alkalmazottai nem kívánnak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Az ügyészség szerint összesen 15 német másodosztályú találkozót bundáztak meg a vádlottak, emellett a szlovén és a horvát élvonalból egy-egy, Svájcból hét, Belgiumból pedig három második vonalbeli meccset befolyásoltak. Egy Európa Liga-mérkőzés is szerepel a listán, a 2009 novemberében játszott FC Basel (svájci)-CSZKA Szófia (bolgár) összecsapás.

A Der Spiegel szerint az ügy fővádlottja a 55 éves Nürettin G., aki összesen 158 meccs befolyásolásában gyanúsított. Két társa mellett a Schweinfurt egy korábbi labdarúgója, Kristian S. is a vádlottak között található, akit egy korábbi fogadási csalási ügyben 8400 euró pénzbüntetésre ítéltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik