Foci

Szalai a válogatottba is elhozta a góllövő cipőjét

A magyar válogatott támadó úgy érzi, az elmúlt két hónap volt pályafutása legszebb időszaka.

Mint arról már írtunk, a Mainz történelmi csúcsot állított be a hétvégén azzal, hogy a 7. fordulóban hetedik győzelmét aratta, erre korábban csak két csapat volt képes a Bundesliga történelmében: 1995-96-ban a Bayern München, majd 2001-02-ben a Kaiserslautern.

Honfitársunk az előző fordulóban a Bayern kapuját vette be, ezúttal pedig a Hoffenheimnek nemcsak, hogy gólt lőtt, de már a 2. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapattársát. Természetesen Egervári Sándor is felfigyelt Szalai bombaformájára és beválogatta a San Marino és Finnország ellen készülő keretbe.

A csatárt a Blikk interjúvolta meg a Ferihegyi repülőtéren, a játékos pedig elárulta, hogy hazahozta a góllövő cipőjét is.

„Itt van nálam a csuka, a világért sem hagytam volna Mainzban, remélem, a válogatottban is szerencsét hoz. Az utóbbi hetekben élni tudtam a lehetőséggel, és gólokat is szereztem. Úgy érzem, az elmúlt két hónap volt karrierem legszebb időszaka. Ez nagyon fontos számomra, az viszont még inkább, hogy eközben a klubom menetel. Vezetjük a bajnoki tabellát, hét meccsből hetet megnyertünk. Beállítottuk a ligarekordot, de nem szabad hátradőlnünk, így kell folytatnunk továbbra is” – mondta Szalai a napilapnak, majd a soros válogatott feladatokra is kitért.

„Fontos meccs vár ránk San Marino és Finnország ellen. Mind a hat pontot illene megszereznünk, ehhez tudásunk legjavát kell nyújtanunk. Ha lehetőséget kapok, igyekszem meghálálni a kapitány bizalmát. Csatárként jó lenne gólokat szerezni. Persze a legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik