Foci

Jovetic idén már nem lép pályára

A Fiorentina támadó középpályása hat hónap múlva térhet vissza csapatába, két operáción is átesett.

Stevan Jovetic jövő év áprilisáig nem léphet pályára: a Fiorentina montenegrói támadó középpályását másodszor is megoperálták, s a legóvatosabb becslések szerint is hat hónapos pihenőre kényszerül. A játékos szezonjának ezzel gyakorlatilag vége, ám legalább két nyavalyájától is végérvényesen megszabadult.

A futballistát először augusztusban műtötték meg, akkor egy edzésen összeszedett sérülés miatt került kés alá; a jobb keresztszalagja azonban továbbra sem jött rendbe, így a játékoson korrektív operációt hajtottak végre. A firenzei egyesület hivatalos honlapján is megerősítette a hírt.

„Az ACF Fiorentina ezúton tudatja, hogy hétfő reggel Stevan Joveticet megoperálták az ausbergi Hessingpark klinikán. A rekonstrukciós beavatkozás sikerült, a futballista a következő öt hetet fizikoterápiás kezeléssel tölti. A becslések szerint mintegy hat hónapot hagy ki.”

A toszkán klubra rájár a rúd, hisz Jovetic mellett Alberto Gilardino is sérüléssel küzd, a támadó így az olasz válogatott Eb-selejtezőit is kihagyja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik