Foci

Fellebbez a Loki

A hajdúsági csapatnál nem értik, miért bírságolta meg őket az MLSZ visszaesőként 200 ezer forintra.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi határozata értelmében a vasárnapi Debrecen – Újpest történt rendezési hiányosságok miatt a hazai csapatot 200, a vendégeket 500 ezer forintra bírságolta, mivel mind a két fél visszaesőnek számít.

Képíró János, a debreceniek biztonsági igazgatója értetlenül áll a döntés előtt, mint elmondta, az indoklás szerint a vendégek drukkerei petárdákat és fáklyákat vittek be a stadionba.

„Fontos tudni, hogy a biztonsági személyzetnek motozásra nincs hatásköre, csak ruházat- és csomagátvizsgálásra, amit egyenként meg is tettünk minden újpesti szurkolónál. Egy petárda cigaretta vastagságú, a fáklya pedig akkora, mint egy szivar. El lehet képzelni, hogy nem nagy kunszt ezeket bevinni a stadionba, mert kis helyen is elférnek, például bugyikban, melltartókban, gatyákban és így tovább, ahová a biztonságiak nem nyúlhatnak. Akkor miért is kell fizetnünk? Nonszensz az egész. Az országban egyedül nekünk van videókocsink, mindent vesz, ami a stadionban történik. Megvan a felvétel, megmutatjuk az MLSZ-nek, nézzék végig, hogy minden újpesti szurkolót egyenként átvizsgálunk. Sőt! A kamerarendszerünk segítségével minden egyes petárdázó újpestit beazonosítottunk, a felvételt pedig átadtuk a rendőrségnek” – mondta Képíró a civishir.hu-nak.

A dvsc.hu beszámolója szerint a klub nem ért egyet a büntetéssel, ezért benyújtja fellebbezését. Az oldal kihangsúlyozza, nem anyagi, hanem elvi szempontok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik