Foci

Az Újpest nem érti a büntetést, feljelentést tesz

Igazságtalannak vélik a lilák az MLSZ részéről hozott, a Fradi elleni találkozóval kapcsolatos ítéletet.

Csehi István, a lila klub ügyvezető igazgatója szerint az Újpest-Ferencváros (6-0) találkozó során tapasztalt rendbontások után az MLSZ fegyelmi bizottságának ítélete nem szakszerű. Mint ismert, a lilák két bajnokijukat zárt kapuk mögött kell hogy rendezzék, valamint mindkét egyesületnek be kell fizetnie 1-1 millió forintot a szövetség kasszájába.

“A 10 ezer emberből 50 fő volt problémás. Azt kell látni, hogy a mostani ítélet miatt október 27-én játszhatunk legközelebb saját szurkolóink előtt, azaz elsősorban őket büntették meg, de azt az 50 randalírozót nem” – mondta Csehi a klub székházában tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A sportvezető kiemelte, a klub az előírtaknál többet is megtett a találkozó biztonságos és békés megrendezéséért, ugyanis az MLSZ által elvárt 150 fős biztonsági szolgálatot 200 fő látta el, továbbá a tűzvédelmi előírásokat is túlteljesítették.

Az ügyvezető a következetességet hiányolja a fegyelmi bizottságtól, amely ezúttal rendezőként jobban megbüntette az Újpestet, míg a Debrecen-Újpest meccs kapcsán ez nem így történt, akkor a hajdúságiak 200, míg a vendégek 500 ezer forintos büntetést kaptak pirotechnikai eszközök használata miatt.

“Az előző szezonban 6,5-7 millió forintot kellett befizetnünk az MLSZ-nek különböző jogcímeken. Ezek a pénzek eltűnnek az MLSZ nagy kalapjában és nincsen semmiféle visszatartó ereje. Megvárjuk az ügy kimenetelét, aztán elgondolkodunk, hogy ismét a Sport Állandó Választott Bíróságához forduljunk, amely tavaly egyszer már igazat adott nekünk az MLSZ-szel szemben egy korábbi fegyelmi kérdés kapcsán” – mondta Csehi.

A lila-fehér klub bejelentette, hogy feljelentést tesz csoportosan elkövetett garázdaság miatt, s kártérítési igénnyel fog fellépni azokkal az elkövetőkkel szemben, akiket sikerül beazonosítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik