Foci

Középcsapatok rangadói az NB 1-ben

A Honvéd átveheti a vezetést, ha ma győz a Haladás vendégeként, a Fradi a Siófok ellen javítana.

Négy mérkőzést rendeznek szombaton a labdarúgó Soproni Ligában. A délutáni meccsen a Szolnok a Győri ETO-t fogadja. A találkozó azért lesz különösen érdekes, mert mindkét csapat a védekezésre építi játékát, nem lenne tehát meglepő, ha kevés gól születne a Tiszaligeti Stadionban.

A másik újoncnak sem lesz egyszerű dolga, és akkor finoman fogalmaztunk. A Siófok az egy egy hete kettétört Ferencváros ellen kell bizonyítania, ráadásul az Üllői úton. Kérdés, hogyan dolgozták fel az újpesti K.O.-t a zöldek, mindenesetre a balatoniak védelmét nem könnyű feltörni.

Az eddig elég ramatyul szereplő Haladás – amely egy meccsel kevesebbet játszott – a Honvéd ellen kezdheti meg a felzárkózást. Csakhogy a budapesti csapat utolsó négy meccsét megnyerte, ráadásul a második helyen áll a tabellán. Csertői Aurél fiai számára egy újabb vereség azt jelentheti, hogy az ellenfelek eredményétől függetlenül leszakadnak a mezőnytől már a bajnokság első felében.

A Kecskeméti TE Pápára látogat. Urbányi István együttese eddig csak egyszer örülhetett győzelemnek, a Szolnok ellen. A támadójáték megfelelő, a védekezés pocsék, Véber György csapatának otthonában csak akkor sikerülhet a három pont megszerzése, ha hátul stabilnak mutatkozik a lila-fehér gárda.

A forduló nagy rangadóját vasárnap rendezik, amikor a bajnok Debrecen az Újpestet fogadja. Az eddig lejátszott két meccsen: a Vasas 4-0-ra kikapott az MTK otthonában, a Kaposvár hazai pályán szenvedett vereséget a Pakstól (1-2), míg a ZTE-Videoton meccs a pálya használhatatlansága miatt elmaradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik