Foci

Balhé és kiütés: UTE-Fradi 6-0

Az Újpest az első félidőben eldöntötte a rangadót, Heinzet kiállították a 39. percben. Itt járt Jimmy Jump!

Nagy várakozások előzték meg a 207. derbit, amely ennek megfelelően paprikás hangulatban is zajlott az első perctől kezdve. Mindkét oldal részéről hergelték egymást, az ellenfelet és a drukkereket is a játékosok.

A 27. percben Pollák baloldali beadására nagyon pontosan érkezett a fiatal Simon Krisztián és a kapu jobb oldalába fejelt. Nem sokkal a lilák vezető gólja után füstfelhő nehezedett a pályára, majd Marek Heinz is elfüstölt. A Fradi cseh játékosa felemelt lábbal igyekezett az egyik újpesti térde felé, és bár azt nem találta el teljesen, a mozdulat Solymosi játékvezető szerint megért egy piros lapot.

Az emberelőnyt még az első félidőben újabb góllal fejelte meg Mészöly Géza csapata. Ezúttal is balról érkezett középre a labda, ezúttal Böőr adta be, Tisza pedig estében megszerezte a csapat második találatát.

A szünet után nem sokkal egy szurkoló, pontosabban a legendás Jimmy Jump rohant a pályára, akit aztán letessékeltek a gyepről. Jimmy Jump több nagy sporteseményt zavart már meg jelenlétével. Ezúttal egy Kubala forever! feliratú katalán zászlót lobogtatott a kezében, utalva Kubala Lászlóra, aki a Barcelona egyik legendás játékosa volt.

A második félidőben további négy góllal terhelte meg Ranilovic kapuját az Újpest. Rajczi, Mitrovics, majd ismét Rajczi és Tisza voltak a gólszerzők. Az ötödik gól már sok volt a Fradi szurkolók egy részének, akik elkezdtek székeket feltörni és dobálni, valamint bontani a kerítést. Több percig állt a játék, aztán nagyjából megnyugodtak a kedélyek, Solymosi pedig továbbengedte a játékot.

A lila csapat még egy gólt berámolt a 90. percben, Solymosi pedig 10 perc hosszabbítást jelzett. A játékvezető aztán a 8. perc után berekesztette ezt a találkozót, amelyről még nagyon sokat fogunk beszélni. Félő, a lefújás után egyesek másra is vállalkoznak majd.

A meccs utáni sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a lilák szurkolói újságja ezentúl nem a 8-3 nevet viseli, hanem a 6-0 elnevezést!

Eredmény – Soproni Liga, 6. forduló:

Újpest FC – Ferencváros 6-0 (2-0)
gólszerző: Simon, Rajczi (2), Mitrovics, Tisza (2)
kiállítva: Heinz (a 39. percben)

A találkozó összefoglalója:

A két vezetőedző nyilatkozata, amely az ftc.hu oldalon olvasható:

Prukner László (Ferencváros): “Gratulálok az Újpestnek. Felfokozott várakozás előzte meg a mérkőzést, átalakulóban van mindkét együttes, nagyjából egyforma játékerőt képvisel a két csapat, semmi nem utalt arra a találkozó előtt, hogy kikapunk, főleg nem, hogy ilyen arányban. 2-0 után az én felelősségem volt, hogy nem állítottam vissza a csapatot, ezt vállalom.

Egy Ferencváros azonban nem adhatja fel, még 10 emberrel sem. Úgy tűnik, a jövőben gyakorolhatjuk az emberhátrányos helyzeteket. Továbbra is bízom a csapatomban, azt mondtam a játékosoknak, hogy az eddigi sikereket is együtt értük el, ezt is, nem tűröm el, hogy megjegyzéseket tegyenek egymásra az öltözőben.”

Mészöly Géza (Újpest): “Amíg élünk, nem felejtjük el ezt a napot. Óriásit nyújtott a csapat. Simon Krisztián gólja megadta az alaphangot, végig jól játszott, de ez elmondható az egész csapatról. Hihetetlen volt a közönség is, köszönöm mindenkinek.”

További eredmény:

Siófok – MTK 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik