Foci

A Liteksz a Sportdöntőbírósághoz fordult – bajban a Loki?

Az UEFA tud a lépésről, és telefonált a Harkivnak, még ne foglalja le a budapesti szálláshelyét.

A Nemzeti Sport Online közlése szerint a bolgár Liteksz Lovecs a Lausanne-ban székelő Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult Máté Péter jogosulatlan szerepeltetése, valamint az UEFA döntése miatt.

Ismeretes, hogy a Loki Bulgáriában a 90. percben úgy állította be a védőt, hogy az nem volt nevezve a meccsre. Az európai szövetség illetékes szervezete végül nem zárta ki a magyar csapatot, de pénzbüntetésre, 15 ezer euró megfizetésére kötelezte.

A CAS tehát vizsgálja a beadványt, melyről tud az UEFA is. Olyannyira, hogy erről értesítette a Metalliszt Harkiv együttesét, ők lennének a Debrecen első ellenfelei szeptember 16-án a Puskás Ferenc Stadionban. A szövetség kérte az ukránokat, még ne foglalják le budapesti szálláshelyüket. A hírt a Metaliszt technikai igazgatója is megerősítette.

A döntés ellen a bolgároknak három napjuk volt fellebbezni, és ezzel a lehetőséggel éltek is. Az UEFA ismét megtárgyalta a döntést, és ezután hozott végleges döntést: ahogy arra számítani lehetett, másodfokon is elutasította a lovecsiek óvását.

A Loki ellenfelei a PSV, a Sampdoria és a Harkiv lennének. Úgy tűnik, még mindig nem nyugodhat meg Herczeg András csapata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik