Foci

Huszti szerint “hülyítés” folyik a válogatottnál

Huszti Szabolcs csütörtökön közleményben jelezte: nem szimpatikus neki a magyar labdarúgó-válogatottnál kialakult légkör.

“Én mindig híve voltam a pozitív hozzáállásnak, éveken át hangoztattam, az eredményhez szüksége van a válogatottnak a szurkolók és a média felől érkező támogatásnak, de ami most zajlik, annak köze nincs a realitáshoz. Az hülyítés. Az nevetséges” – fogalmaz Huszti az F-Group menedzseriroda által az MTI-hez eljuttatott közleményében. “Simán kikapunk Svédországban, de dicsérjük az első félidőt, miközben momentumunk sincs – a házigazdáknak pedig ziccerei egymás után. A meccset közvetítő riporter dicshimnuszokat zeng a produkcióról, egekbe emel játékosokat, a stúdióban ülő szakkommentátorok pedig fényezik az edzőt, és fejlődésről beszélnek. Szerencsével, kínkeservesen megverjük Moldovát, és elégedetten értékelünk.”

Az 51-szeres válogatott, aki kedden jelezte, hogy egyelőre nem kíván Egervári Sándor csapatában szerepelni, azt írta: “Nem szeretném, ha döntésem után lavina indulna el, ugyanakkor azon sem lepődnék meg, ha a jövőben más is felállna.”

Huszti Szabolcs hozzátette, nem egyenlő mércével mérnek a válogatottnál, mert míg rá féléves büntetést szabott ki az MLSZ, mikor otthagyta a válogatott edzőtáborát Várhidi Péter kapitánykodása idején, addig Gera Zoltánt nagy csinnadrattával hívták vissza, és még a csapatkapitányi karszalagot is neki adták.

“Azt is elmondtam Egervári Sándornak, hogy érdekesnek találom Mezey György szerepét. Amikor hazaértünk Stockholmból, gratulált a Vidi-játékosoknak, majd meglátta Cvitkovics Pétert, tőle azzal búcsúzott: „Magának majd a keddi meccs után”. Aztán Peti valamiért kezdőként kapott helyet a gárdában, úgy, hogy az azt megelőző két meccsen még a keretbe se került. Angliában azzal indokolta a kihagyását a kapitány, hogy nála az értékrend számít, és abban Hajnal és Huszti előrébb áll… Állt – ezt már én mondom… Amikor ezt felhoztam, Sanyi bácsi azt mondta, hogy ez csak véletlen egybeesés” – említett meg egy újabb érdekességet a Zenit középpályása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik