Foci

Mezey és Herczeg nagyjából elégedett

A magyar válogatott simán kikapott Svédországban, de a Videoton és a Debrecen edzője látott pozitívumokat.

A vidi.hu oldalon olvashatjuk a bajnoki ezüstérmes Videoton vezetőedzőjének nyilatkozatát, aki a helyszínen tekintette meg az Európa-bajnoki selejtezőt.

“Nagyon örömteli, hogy játékosokat adhatunk a nemzet válogatottjába, s ezzel is eleget teszünk annak a kötelességünknek, amellyel a magyar futball felé tartozunk. (…) az átalakulóban lévő válogatott tipikus nyitómérkőzést játszott. Kitűntek a törékeny részek, s látható volt, hogy vannak olyan szerekezeti egységek, amelyek még nem működnek olajozottan. Emiatt kaptuk a gólokat is.

Hangsúlyoznám ugyanakkor, hogy Egervári Sándor, szövetségi kapitány hosszú távon gondolkozik és építkezik, átgondolt, szervezett focit szeretne a válogatottal játszani. Szükség van további átszervezésre és a csapatjáték csiszolására, de miután a kint töltött két napban láttam, hogyan dolgoztak és milyen ritmusban éltek a játékosok, azt mondom, ígéretes, amit láttam.

Lipták egyértelműen a hátsó alakzat legstabilabb és legértékesebb játékosa, még akkor is, ha az első gólnál megelőzte őt a svéd középpályás. Lázár tegnapi teljesítményében minden benne volt, ami egyébként benne van jelenleg: ügyes, technikás megoldásokat választott, de néhány helyezkedési hibát elkövetett. Elek is hasznosan futballozott, jól látta el a védekező középpályás feladatait, sok labdát akasztott” – értékelt Mezey György.

A bajnok Debrecen mestere, Herczeg András is ott volt Solnában, Stockholm városrészében, és megnézte a válogatott találkozót.

“Az első félidőben nagyon szervezetten és jól játszottunk. A szünetben a svédek korábbi szövetségi kapitánya, Lars Lagerbäck gratulált is dr. Mezey Györgynek válogatottunk jó teljesítménye miatt. A második félidő elején aztán nagyon gyorsan gólt kaptunk, láthatóan ez kicsit meg is zavarta a játékosainkat.

Összességében úgy érzem, a játék képe alapján megérdemelt a svédek győzelme, de fontos hangsúlyozni, hogy a mieink játéka egyáltalán nem okozott csalódást. Mindenképp figyelembe kell vennünk, hogy ez a válogatott eddig csupán egyetlen felkészülési mérkőzést játszott, ahol szintén remekül helytállt Anglia ellen, idegenben. Úgy látom, jó úton jár a magyar nemzeti tizenegy” – vont mérleget Herczeg András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik