Foci

Fájó vereség Wales csapatától

Kikapott az U21-es válogatott a csoportelsőtől, elúszóban a továbbjutás.

A magyar válogatott abban a reményben fogadta Wales együttesét az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn, hogy amennyiben megszerzi a három pontot, és három nap múlva a bosnyákokat is legyőzi, biztosan továbbjut a csoportjából.

Jól kezdett a magyar csapat, az első féldiőben mi irányítottunk, sőt, a kapott gólig is a mi akaratunk érvényesült. Kádár Tamás volt a gyenge pontja a magyar csapatnak, nem nagyon volt jó megoldása, ellentétben Gosztonyival, Gyömbérrel és Gulácsival, akinek a második félidőben már akadt dolga.

A gól a 68. percben született, amikor Robson Kanu egy szabadrúgást követően Korcsmár szorításában fejelt kapura, a televíziós felvételek alapján elképzelhető, hogy a Brann Bergen magyar légiósa ért utoljára a labdához.

A gólt követően idegesebb lett a magyar csapat, ennek lett a következménye, hogy Debreceni András 86. percben buktatta Robson Kanut, amiért megkapta második sárga lapját, ráadásul 11-est kapott a walesi csapat. Gulácsi kivédte a büntetőt, ugyanakkor mi nem tudtunk már gólt szerezni.

A mieink abban az esetben juthatnak tovább legjobb másodikként, ha legyőzik a bosnyákokat, Olaszország nem nyer Wales ellen, és a többi csoportban is megfelelő eredmények születnek.

Róth Antal szövetségi edző nyilatkozata:

“A kapott gólig jobbak voltunk és stabilan védekeztünk. Miután hátrányba kerültünk, futottunk az eredmény után és szétesett a játékunk, ráadásul az erőnkkel is elkészültünk. Ha kedden nyerünk, akkor sem jutunk tovább nagy valószínűséggel, mert a 15 pont kevés lenne a csoportok második helyezettjei között”.

Eredmény, U21-es Eb-selejtező, Székesfehérvár:

Magyarország – Wales 0-1 (0-0)
gól: Korcsmár (öngól – 68.)
kiállítva: Debreceni (86.)

A csoport állása:

1. Wales 5 1 1 14-5 16 pont
2. Olaszország 4 1 2 11-5 13 pont
3. Magyarország 4 0 3 9-7 12 pont
4. Bosznia-Hercegovina 2 1 4 4-8 7 pont
5. Luxemburg 1 1 6 2-16 4 pont

A csoport további programja:

Szeptember 7.:
Olaszország-Wales
Magyarország – Bosznia-Hercegovina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik