Foci

A válogatott része a magyar futballcsaládnak

Egervári Sándor kérvényezte, hogy Mezey György és Herczeg András is Svédországba utazzon a csapattal.

Az mlsz.hu cikke szerint ugyan kellemetlen, esős idő fogadta a magyar különítményt Stockholmban, a pénteki Európa-bajnoki selejtező helyszínén, késő délutánra kiderült az ég, így az esti edzést szárazon tudta elvégezni a csapat.

A tréning 75 perces volt a mérkőzés otthonául szolgáló Rasunda Stadionban, a gyakorlás nagy részében az egymás közti játéké volt a főszerep.

Két „kakukktojás”, a Videotont trenírozó Mezey György és a Debrecen klubmenedzsere, Herczeg András is az együttessel tartott, Egervári Sándor külön kérésére.

„A Debrecen és a Videoton adja a legtöbb játékost a keretbe, ezért éppen őket hívtuk meg. Ezzel is jelezni szeretném, hogy a válogatott nem elkülönülő sziget, hanem része a magyar futball családjának, emellett pedig természetesen folyamatosan tartom a kapcsolatot a klubokkal, a kollégákkal az egész országban” – idézi a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja Egervárit.

Az esti foglalkozás előtt egyébként sajtótájékoztatón vett részt a szövetségi edző, Rudolf Gergely, a Genoa csatára volt még érintett a médiaszereplésen. A svédek leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy mi a véleménye a mieinknek arról, hogy az északiak nem tartják sokra a magyar válogatottat. Rudolf elmondta, őt motiválja, ha lebecsülik, míg Egervári Sándor a kolléga, Erik Hamrén azon felvetésére, miszerint sokat szimulálnak játékosaink úgy felelt, aki látta az angolok elleni meccset, annak ez meg sem fordulhat a fejében.

A támadó az esélyekről úgy nyilatkozott, hogy a legutóbbi mérkőzésen a magyar csapat birtokolta többet a labdát, mégis a svédek nyertek, kiegyezne egy fordított végkimenetelű összecsapással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik