Foci

Magyarázkodik a Juve igazgatója

Giuseppe Marotta szerint minden a legnagyobb rendben, a Juventus ugyanakkor szinte az összes nevesebb kiszemeltjéről lemaradt.

Az átigazolási időszak elején a Juventus vezetősége 80 milliós költőpénzre hivatkozva próbálta megnyerni magának a végül Milánóban kikötő Rafael Benítezt: a szezon vége épp olyan lett mint a nyitánya. A torinóiak több klasszissal is egyeztettek, ám a szerb Milos Kraszics kivételével mindenkiről lemaradtak, miközben jó játékosok távoztak a klubtól.

Diego, Giovinco, a veteránok közül Camoranesi, Cannavaro és Trezeguet. A Juventus a nevek alapján gyengült még akkor is, ha a vezetőség a fiatalítást tűzte ki zászlajára. A sportigazgató nyilván ott is hibázott, hogy előbb elengedte a Parma együttesébe Giovincót, majd eladta Diegót: a középpálya gyakorlatilag kreatív futballista nélkül maradt.

Az utolsó átigazolási napon a milanos Marco Borriellóért versenyben lévő, de végül a Romával szemben alulmaradó „zebrák” kölcsönben megszerezték viszont Leandro Rinaudót – a Napoli keveset próbált középszerű védője korábban a Barinak sem kellett.

„Borriellót csak véglegesen tudtuk volna szerződtetni, ám ezt nem engedhettük meg magunknak, így kiszálltunk a versengésből” – árulta el Marotta a Eurosport olasz oldalának. „Rinaudóra pedig azért csaptunk le, mert hiányposzton játszik, szükségünk volt rá, és a nápolyiakkal is könnyen megegyeztünk. Nehéz nyár volt, de összességében elégedettek vagyunk. Fel akartuk frissíteni a keretet, és ez részben sikerült.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik