Foci

Szakadó eső és MTK-siker a fővárosi rangadón

Tischler Patrik hajrában szerzett góljával az MTK hazai pályán 1-0-ra győzte le az Újpestet a Soproni Liga 5. fordulójában.

Még szinte el sem kezdődött az összecsapás, máris helyzetbe került az Újpest, Simon lőtt a jobb szélről kapura egy kipattanó labdát, Szatmári védett bravúrral. A folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben, bő negyedóra után pedig Rajczi löketénél kellett figyelnie a hazaiak kapusának.

A félidő további részét is a lilák uralták, így Szatmárinak akadt dolga bőven, az MTK hálóőre azonban állta a sarat, Rajczi csúsztatása és Tisza távoli lökete sem fogott ki rajta.

A második felvonásban pár kisebb helyzet után Tisza riogatott, a tizenhatos előteréből leadott lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd nem sokkal később egy szöglet után láttak többen is gólt, Sitku fejelt az oldalhálóba.

Nyomott, nyomott az Újpest, a vezetés azonban csak nem akart összejönni, Mitrovics a 68. percben lőtt a felső sarok mellé ígéretes helyzetből. Szakadó esőben – amely a mérkőzésen többször is tiszteletét tette rövidebb-hosszabb ideig – vágtak neki a csapatok a hajrának, a csereként beálló Nikházi pedig beállása után rögtön tesztelte Balajcza reflexeit, az újpesti kapus pedig köszönte szépen és bemutatott egy hatalmas bravúrt.

Már mindenki azt hitte, hogy ma nem láthatunk gólt ettől a két csapattól, Tischler Patrik azonban a 90. percben egy szöglet után a földre fejelte a labdát, a játékszer pedig átpattant a vetődő Balajcza fölött és a hálóban kötött ki, így az MTK nyerte meg 1-0-ra a fővárosi rangadót.

Garami József legénysége ezzel elvette az Újpest veretlenségét, a fiatal brigád ráadásul feljött a második helyre, a délután a Siófok ellen 3-0-ra diadalmaskodó Vasas mindössze jobb gólkülönbségének köszönhetően áll az élen – és a meccsek nagy része még hátra van a fordulónól.

Eredmény:
MTK – Újpest 1-0 (Tischler 90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik