Foci

A Győrnek nem sikerült az újabb bravúr

"Bebizonyították a fiúk, hogy lehet rájuk építeni" - mondta Pintér Attila, a Győr vezetőedzője a zágrábi Európa Liga-mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem.

A bolgár Liteksz Lovecs csapatát kettős győzelemmel búcsúztató Debrecen eljutott az Európa Liga csoportkörébe, ugyanakkor a Győri ETO FC-nek nem sikerült a bravúr.

Pintér Attila legénysége hiába vezetett Zágrábban, a horvát bajnok Dinamo két tizenegyesből szerzett góllal 2-1-re nyert, így 4-1-es összesítéssel jutott a főtáblára. Ezzel együtt a Győr minden dicséretet megérdemel, hiszen három fordulón is átverekedte magát a selejtezőben, a szlovák FC Nitra és a kazah Atyrau elpáholása után a francia Montpellier kiejtése pedig igazi bravúr volt.

„Amit elterveztünk bejött, megszereztük a vezetést. Meg kell nézni azt a szituációt, hogy valóban tizenegyes volt-e, mert a legrosszabb pillanatban kaptuk a gólt. A második félidőben is becsülettel tettük a dolgunkat, bebizonyították a fiúk, hogy lehet rájuk építeni” – idézte az ETO honlapja (eto.hu) Pintér Attilát. A tréner sportszerűen gratulált a Dinamo Zagrebnek, amelynek sok sikert kívánt.

„Megérdemelten nyertünk, de még sok munka vár ránk a pályán és azon kívül is. Nehéz győzelem volt, de a továbbjutáshoz elegendő” – mondta a sajtótájékoztatón Vahid Halilhodzic. A Dinamo Zagreb szakvezetője még megjegyezte: “Gratulálok a játékosaimnak. A kapott gól után látszott rajtuk, hogy nagy rajtuk a pszichikai teher, de nagyon ki akarták harcolni ezt a győzelmet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik