Foci

Bulgáriában is nyert, így EL-főtáblán a Loki

A Debrecen kettős győzelemmel jutott az Európa Liga főtáblájára, Dzsudzsák Balázs duplázott Eindhovenben.

A mérkőzés eleje egyértelműen a hazaiaké volt, a Debrecen olykor csak kereste a labdát, majd a Lovecs szűk negyedóra után a vezetést is megszerezhette volna, ám Sandrinho közelről fölé lőtte Malinauskas középre ütött labdáját.

Már túl voltunk a félidő derekán, amikor a DVSC-TEVA előtt is adódott említésre méltó helyzet, Czvitkovics távoli szabadrúgását azonban védte Vinicius. A túloldalon Malinauskasnak akadt még dolga, ám mivel a debreceni kapus ellátta feladatát, 0-0-val fordultak a felek.

A második felvonásban aztán korán megszületett a találkozó első gólja, Yannick lódult meg egyedül majd miután átverte védőjét laposan a hosszúba lőtt – eldőlni látszott a továbbjutás sorsa.

Negyedórával később egyenlítettek a hazaiak, Niflore talált be közelről egy szöglet után. A hajrába érve Czvitkovics biztosította be az idegenbeli győzelmet, így a Debrecen ezúttal az Európa Ligában vitézkedhet.

Mindeközben Dzsudzsák Balázs két góllal vette ki a részét a PSV kiütéses sikeréből (a második büntetőből született – a szerk.), az Eindhoven a Sibirt győzte le 5-0-ra és jutott a főtáblára.

Kínkeservesen, de a Liverpool együttese is kvalifikálta magát a főtáblára, az angolok a hazai pályán elért 1-0-ás győzelmük után már a kezdő sípszót követő percekben hátrányba kerültek a Trabzonspor otthonában, a hajrában azonban egy öngólnak köszönhetően kiharcolták a továbbjutást, majd Kuyt révén a győzelmet is sikerült bezsebelni.

Eredmények:
Liteksz Lovecs – Debrecen 1-2 (Niflore 68. ill. Yannick 53., Czvitkovics 81.)
PSV Eindhoven – Sibir Novosibirsk 5-0 (Berg 38., Engelaar 58., Toivonen 63., Dzsudzsák 74., 90. – 11-esből)
Trabzonspor – Liverpool 1-2 (Gutierrez 4. ill. Kacar 83. – öngól, Kuyt 88.)

További eredmények ITT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik