Foci

Anelkát 18 meccsre tiltotta el a francia szövetség

Egy ideig biztosan nem játszhat a francia válogatottban a világbajnokságon botrányba keveredett támadó.

Ha egyáltalán lenne még kedve ezt tenni. Mindenesetre a Francia Labdarúgó Szövetség kedden megtárgyalta a renitens focisták ügyét, és igen súlyos döntéseket hozott. Ismeretes, hogy Franciaország botrányosan gyengén szerepelt a dél-afrikai világbajnokságon, hiszen egyetlen ponttal távozott a csoportkörök után.

Ráadásul Raymond Domenech kapitány és a játékosok között konfliktusok támadtak, valamint az öltözőben is fúrták egymást a fiúk. Nicolas Anelkát egyenesen hazaküldték a világbajnokságról, miután összeveszett a kapitánnyal. Ezután a csapat minden tagja bojkottált egy délelőtti edzést Anelkával szolidaritásban, ugyanakkor most a szövetség csak néhány játékost meszelt el.

Patrice Evra 5 meccset nem játszhat, Frank Ribery 3, Jeremy Toualan 1 találkozót hagy ki, míg Abidalt felmentették a vádak alól, ő megúszta a szankciókat. Laurent Blanc kapitánynak tehát mindezen büntetések szellemében kell gondolkodnia a keret kialakításán. Anelka 18 meccses eltiltása alighanem válogatottbéli pályafutása végét jelenti, marad számára a Chelsea.

A szövetségi tárgyaláson egyébként Ribery és Anelka nem vett részt, ügyvédet küldtek maguk helyett, csak Evra, Toaualan és Abidal volt jelen.

“A játékosok, úgy tűnik, megbánták azt, amit tettek – utalt a “lázadásra” Jean-Louis Valentin, a franciák volt csapatvezetője. “Ha még egyszer megtehetnék, bizonyára nem tennék meg” – nyilatkozta a sportvezető, aki egyébként távozott posztjáról, még a vb-n mutatott bojkott után.

“Jót beszélgettünk, tiszta fejjel a keddi megbeszélésen. Átrágtuk magunkat még egyszer az eseményeken, de azt is megbeszéltük, hogy ez a múlt, amely soha nem fordul elő többet, és nincs más hátra, mint előretekinteni. Raymond Domenech is méltóságteljesen viselkedett a beszélgetésen, kölcsönös tiszteletet éreztem” – idézte Valentint a Sportsillustrated.com oldal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik