Foci

Wenger: senki fejéhez nem tartottam fegyvert

Az Arsenallal a minap hosszabbító francia szakembert csábították más klubok, de nem akart elszerződni az Ágyúsoktól.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, Arséne Wenger, az Arsenal trénere 2014-ig meghosszabbította szerződését a londoni együttesnél, melynek 1996. óta a vezetőedzője.

A francia a Liverpool elleni 1-1-es döntetlent követő sajtótájékoztatón elárulta, ugyan voltak megkeresései más csapatoktól, meg sem fordult a fejében, hogy elhagyja az Ágyúsokat.

„Szeretem ezt a klubot, el nem tudnám képzelni, hogy máshova menjek. Úgy hiszem az egyetlen módja, hogy bebizonyítsam mennyire elkötelezett vagyok az az, hogy aláírtam ezt a szerződést. Nem szorítottam senki fejéhez fegyvert, csak be akarom bizonyítani, hogy a legjobbat szeretném kihozni ebből a csapatból. Voltak ajánlataim más együttesektől, de mindig, mindenhol ki szeretném tölteni a szerződésemet. Nem kezdek el tárgyalni másokkal, a legfontosabb, hogy a munkámra tudjak koncentrálni, nem pedig a lehetőségeimről egyeztetni. A koncentráláshoz pedig elengedhetetlen, hogy hosszabbítottam. Amikor már nem fókuszálok eléggé, vagy már nem viszem előre a csapatot, akkor távozom” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón a 60 éves Arséne Wenger.

A szakember eddig három bajnoki címet, négy FA-kupát és négy Community Shieldet nyert az Arsenallal, 2006-ban pedig a Bajnokok Ligája fináléjába vezette a londoniakat. Háromszor lett az Év edzője a Premier League-ben, míg hazájában kétszer választották az esztendő legjobb trénerének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik