Foci

Az Üllői úton alázták a Fradit

A Budapest Honvéd 3-1-re győzött az eddig százszázalékos Ferencváros otthonában a labdarúgó Soproni Liga harmadik fordulójának zárómérkőzésén.

A Budapest Honvéd 3-1-re győzött az eddig százszázalékos Ferencváros otthonában a labdarúgó Soproni Liga harmadik fordulójának zárómérkőzésén. Az FTC veresége azt jelenti, hogy már nincs hibátlan csapat a bajnokságban.

Ferencváros-Budapest Honvéd 1-3 (0-3)

Albert Stadion, 6000 néző, v.: Veizer

gólszerzők: Kulcsár (51.), illetve Rufino (8.), Hajdú (12., 11-esből), Rouani (30.)

kiállítva: Stanic (41.)

sárga lap: Junior (12.), Stanic (18., 41.), Csizmadia (44.), Heinz (79.), illetve Sadjo (23.)

Ferencváros: Ranilovic – Balog (Rodenbücher, 60.), Csizmadia, Tutoric, Junior (Kulcsár D., 25.) – Józsi, Maróti (Abdi, 68.), Stanic, Andrezinho – Rósa D., Heinz

Honvéd: Kemenes – Takács, Cséke, Botis, Hajdú – Rouani (Abass, 66.), Akasssou, Coira, Sadjo (Alfi, 71.) – Rufino, Danilo (Bajner, 77.)

Két gyors Honvéd-góllal indult a találkozó, előbb Rufino talált be egy elképesztő hazai védelmi hibát követően, majd Hajdú értékesített egy büntetőt. A Ferencváros így már ekkor kénytelen volt kitámadni, ám nagy helyzetet nem tudott kialakítani.

A hazai drukkerek többször is rasszista rigmusokkal szidták az ellenfél színes bőrű játékosait, Danilo a 28. percben jelezte is ezt Veizer játékvezetőnek, ám szankció nem következett. A 34. percben már három gól volt a kispestiek előnye, éppen Danilo adott gólpasszt Rouaninak. Három perccel a félidő vége előtt úgy tűnt, megpecsételődött a zöld-fehérek sorsa, ugyanis a második sárga lapját begyűjtő Stanicot kiállította a játékvezető.

A fordulást követően Kulcsár révén gyorsan szépített Prukner László csapata, amely ettől új erőre is kapott, emberhátrányban is sokkal többet birtokolta a labdát. A hajrára ennek ellenére “elfogyott” a hazai alakulat, az eredmény pedig már nem változott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik