Foci

Egervári: ha nincs sérülés, nincs vereség

A magyar válogatott szoros vereséget szenvedett a Wembleyben Anglia ellen, a szövetségi kapitány elégedett.

Ahogyan arról ÉLŐ közvetítésünkben is beszámoltunk, a magyar csapat a 62. percben megszerezte a vezetést a londoni Wembley-stadionban, de Steven Gerrard klasszis teljesítménye azt eredményezte, hogy nem tudtuk megőrizni előnyünket, és végül a papírformának megfelelően vereséggel távoztunk Angliából.

A magyar válogatott Lipták Zoltán vezérletével jól állt a lábán, de Szélesi és Vanczák a szélső védő pozícióban teljesen hatástalan volt. A szövetségi kapitány a második félidőben le kellett, hogy cserélje a Videoton újoncát, aki jól játszott, emellett számos poszton jött be új ember a csapatba, nem csak kényszerűség miatt. A gólunk után érett a csoda, de Gerrard visszalökött minket a földre.

“A fegyelmezettséggel, a csapat egységes védekezésével elégedett vagyok – mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ez mindenképpen előrelépés az előző évi teljesítménnyel szemben.

Meggyőződésem, ha a kényszerű cserékre nincs szükség, és a belső védőm, valamint a középső középpályásom a pályán marad, akkor azt az öt percet, amikor a gólokat kaptuk, meg tudtuk volna fogni. A támadójátékunkkal már kevésbé voltam elégedett, de minden csapat annyit játszhat, amennyit az ellenfél enged – mondta a kapitány, akinek következő meccse már a szeptember 3-i, svédországi Eb-selejtező lesz.

Eredmény:

Anglia-Magyarország 2-1 (0-0)

Wembley Stadion, 72 024 néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)
gólszerzők: Gerrard (69., 73.), illetve Jagielka (62., öngól)

Összefoglaló a találkozóról:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik