Foci

Távozik a valenciai ikon

Carlos Marchena kilenc év után hagyja el a Valenciát, két esztendőre szóló szerződést írt alá a Villarreallal.

A Valencia a hivatalos honlapján tette közzé, hogy a 2001-ben a Mestallába igazoló védő távozik az együttestől. A klub egyben meg is köszönte az elmúlt kilenc évet Marchenának.

„A Valencia és a Villarreal megegyezett egymással Carlos Marchena átigazolásának ügyében. A Valencia labdarúgócsapata meg szeretné köszönni a játékosnak az odaadását, a teljesítményét és a profizmusát, amit kilenc éven át a csapat színeiben mutatott. Sok sikert és jó szerencsét kívánunk neki a jövőre” – áll a hivatalos kommünikében.

Marchena bajnokságot, UEFA-kupát, Spanyol Kupát és Európai Szuperkupát nyert a Los Che színeiben. A 31 éves labdarúgó nyáron hat percet kapott Vicente Del Bosquétől a világbajnokságon a Paraguay ellen 1-0-ra megnyert negyeddöntőben, így sorozatban ötven meccsen nem kapott ki a spanyol válogatottal, ezzel pedig az egykori brazil csatár, Garrincha rekordját adta át a múltnak.

Az 1953-72-ig aktív dél-amerikai pályafutása során egyetlenegyszer szenvedett vereséget nemzeti színekben, azt is a mieink ellen: Bene Ferencék 1966. július 15-én 3-1-re győzték le a selecaót a világbajnokság csoportmérkőzései során, ez volt Garrincha utolsó meccse a válogatottban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik