Foci

Egervári keretet hirdetett, Gera is készül az angolok ellen

A magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az augusztus 11-i, angolok elleni meccsre készülő csapatát.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint Egervári Sándor hétfőn az ígéretéhez híven kijelölte a felkészülési mérkőzésre készülő keretét, amelyben helyet kapott a válogatotthoz visszatérő Gera Zoltán is. Mint ismert, a magyar válogatott augusztus 11-én a Wembley-ben vendégeskedik, ahol a házigazdák ellen meccsel majd.

A szövetségi kapitány vasárnap a Sport TV stúdiójában járt, az első bajnoki forduló kapcsán pedig elmondta, hogy három Videoton-játékost szemelt ki korábban, közülük azonban egy labdarúgót kihagy, mivel nem győzte meg a teljesítménye. A védők közül hiányzik Horváth Gábor, Lipták Zoltán ugyanakkor ott lesz a Wemvley-ben, ő először kapott meghívót.

Támadó oldalon is van kimaradó, nevezetesen Torghelle Sándor, aki az új játékrendszer áldozata lett, de több, az U21-es válogatottnál is számításba vett játékos is távol marad, rájuk ugyanazon a napon létfontosságú Eb-selejtező vár a bosnyákok ellen.

“A legtöbb bajnokság még nem kezdődött el, így ezúttal elsősorban nem a formák, hanem a pillanatnyi felkészültség alapján alakítottam ki a Londonba utazó keretet. Tekintettel kellett lennem arra is, hogy az U21-es csapat ugyanazon a napon létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt játszik Boszniában, és ezért Koman Vladimir és Elek Ákos kivételével néhány olyan játékos, akire számítanék, Róth Antal keretében szerepel. Ahogy korábban is említettem, szeretnék a válogatott körül versenyhelyzetet teremteni, ezért a magyar bajnokságban jól szereplő, és már jó formában lévő labdarúgókat is meghívtam. Ilyen például Komlósi Ádám, aki fegyelmezettsége, remek védőmunkája révén megnyugtató megoldás lehet hátul, ezt a BL-mérkőzéseken is bizonyította, Czvitkovics Péter, aki az elmúlt egy évben remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, valamint Lipták Zoltán, aki a nyár eddigi mérkőzésein meggyőzően futballozott. Bizonyára feltűnő Torghelle Sándor kimaradása, ennek az az oka, hogy Gera Zoltán visszatérésével egy, a korábbitól eltérő stílusú támadójátékot szeretnék alkalmazni, és ehhez a keretben szereplő csatárok alkalmasabbak. Szalai Ádám és Kádár Tamás sérült, ezért nem szerepel a keretben” – mondta Egervári Sándor az mlsz.hu-nak.

A válogatott kerete:

Kapusok:
Király Gábor (1860 München)
Fülöp Márton (Sunderland AFC)

Védők:
Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz)
Vermes Krisztián (Újpest FC)
Lipták Zoltán (Videoton FC)
Juhász Roland (R.S.C. Anderlecht)
Komlósi Ádám (DVSC-TEVA)
Vanczák Vilmos (FC Sion)

Középpályások:
Vadócz Krisztián (Osasuna)
Elek Ákos (Videoton FC)
Tóth Balázs (K.R.C. Genk)
Buzsáky Ákos (Queen’s Park Rangers)
Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA)
Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Huszti Szabolcs (FC Zenit)
Koman Vladimir (Sampdoria)

Támadók:
Gera Zoltán (Fulham)
Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Rudolf Gergely (Genoa CFC)
Priskin Tamás (Ipswich Town)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik