Foci

A Vasas nyerte az idény első fővárosi rangadóját

A Vasas hazai pályán 3-2-re győzte le a Honvéd együttesét a Soproni Ligában. Az öt gólból négy is fejjel született.

Az első félidő elején Lázok riogatott szabadrúgásból, a labda azonban ha centikkel is, de elkerülte a felső sarkot. A támadó aztán a jobb oldalról ívelt középre a 8. percben, középen Gáspár használta ki, hogy Abass elmélázott és közelről a kapuba fejelt.

A Honvéd középpályása nem sokkal később javított, Rouani csúsztatott középre egy bedobást, a hazai védők egymásra vártak így Abass fejelt a hálóba. Ez a bólintások napja volt, Arnaut a félidő vége előtt bevetődve juttatta a labdát a gólvonalon túlra.

A második felvonásban csökkent a játék színvonala, leginkább a mezőnyben küzdöttek egymással a felek. A 76. percben aztán a Vasas törte meg a gólcsendet, egy szöglet után újfent Gáspár ugrott a legmagasabbra, így már két találat volt a különbség a felek között.

A 83. percben megszületett a találkozó első lábbal szerzett gólja, Takács egy 16-os előteréből elvégzett szabadrúgást csavart el a sorfal mellett, a labda Végh hálójában kötött ki. A 89. percben a csereként beálló Phantskhava fejelhetett közelről, Némethnek minden rutinjára szüksége volt, hogy védeni tudjon. A Honvéd a végén szabadrúgásból, majd szögletből próbálkozhatott, de egyenlítenie már nem sikerült, a Vasas 3-2-re nyert.

Érdekesség, hogy a publikum 20 szögletet is láthatott, ebben 10-10-es döntetlenre végeztek a felek.

Eredmény:
Vasas – Honvéd 3-2 (Gáspár 8., 46., Arnaut 36. ill. Abass 16., Takács 83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik