Foci

Gera visszatérhet a válogatottba

Sajtóorgánumok már tényként közlik, hogy Gera Zoltán újra a magyar válogatott rendelkezésére áll.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken délelőtt jelentette be, hogy megszűnik Erwin Koeman szerződése, és a válogatott szövetségi kapitánya Egervári Sándor lett. A hírről mi is beszámoltunk, és arról is, hogy az U20-as válogatottal a világbajnokságon bronzérmet szerző szakember fel kívánja venni a kapcsolatot Gera Zoltánnal, a Fulham középpályásával.

Gera a magyar válogatott Dánia elleni, egyébként már tét nélküli meccse előtt veszett össze a hollanddal oly mértékben, hogy a játékos végül otthagyta a csapatot Koppenhágában és azután Londonba utazott. (Ez azt jelenti, hogy a középpályás végig ott volt abban a keretben, amely nem tudta kiharcolni a világbajnoki részvételt.)

Azóta Gera nem szerepelt a válogatottban. Az ellentét kibékíthetetlennek tűnt, Koeman Gerától, Gera Koemantól várta a következő lépést a békülés felé. Ez nem jött el, de már nem is fog, legalábbis a felek már csak más minőségükben beszélhetik meg a félreértéseiket.

Egervári bemutatkozó interjúi során kiemelte Gera szerepét, olyannyira, hogy az ő “szellemisége köré” építené a válogatottat, és már kinevezése első napján felhívja majd a Fulham légiósát.

Az origo.hu hírportál este hétkor közölt mini interjújában Egervári elmondta, még nem beszélt Gerzsonnal, aki Svédországban edzőtáborozik, így nehezen elérhető.

Az atv.hu viszont elérte Gerát, de a játékos nem kívánta kommentálni a televízió azon értesülését, hogy feltétel nélkül visszatér a válogatottba.

Mindenesetre Gera nagyszerű formában van, hiszen ahogyan azt már közöltük, két gólt szerzett a Fulham edzőmeccsén.

A magyar válogatott legközelebb augustus 11-én lép pályára, méghozzá a Wembley-stadionban Anglia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik