Foci

Gondban a Barca, már a fizetéseket sem tudják állni

A katalánok 150 millió eurós hitelt vettek fel, hogy a játékosaikat kifizessék. Fabregasról azonban nem tettek le.

Sandro Rosell, a Barcelona új elnöke elmondta, az eladósodott, pénzügyi problémákkal küszködő klub a júniusi fizetések teljesítése érdekében hitelt kényszerült felvenni. A csapat nemrégiben Yaya Toure és Dmitro Chygrynskiy játékjogától is megvált, utóbbi futballistát egy éve 25 millió euróért vették, most 15-ért adták el.

Rosell azonban igyekezett megnyugtatni mindenkit: “A bankok tudják, hogy olyan üzleti tervünk van, ami lehetővé teszi számukra, hogy visszakapják a pénzüket. A klub nem jut csődbe, mert vannak bevételei.” – mondta az elnök. Hozzátette, kézben tartják a helyzetet, amit játékosok eladásával vagy hitelfelvétellel is lehet kezelni.

A spanyol bajnoknak így is lehetősége van még 50 millió eurót költeni új igazolásokra a nyáron. David Villa szerződtetése már régóta hivatalos, és Cesc Fabregasról sem mondanak le a katalánok. Olyannyira, hogy a hírek szerint Rosell Dél-Afrikában, a világbajnokság helyszínén találkozik Arsene Wengerrel, hogy a középpályás sorsáról tárgyaljon.

“Nem fogunk 50 vagy 60 millió eurót fizetni érte, ahogy az újságokban olvastam. Ha az Arsenal nem bolondul meg, Fabregas hozzánk kerülhet.” – mondta Rosell. “50 millió euró fog rendelkezésünkre állni, hogy további játékosokat szerződtessünk. Ezen kívül a Chygrynskiy eladásából származó 15, és a Touréért kapott 24 millió eurót is beleszámolhatjuk.” – fejtegette az elnök.

A The Daily Star azonban arról számol be, hogy Ibrahimovic is az eladás sorsára kerülhet, amennyiben a Barca meg szeretné könnyíteni saját dolgát Fabregas megszerzése ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik