Foci

Kjaer távozik Palermóból

A szicíliai klub vezetősége megerősítette, hogy a dán védő eligazol.

A Palermo dán hátvédje, Simon Kjaer már a világbajnokság előtt is a Serie A egyik leginkább méltatott „portékájának” számított, azonban a dél-afrikai tornán sem vallott szégyent, sőt, együttese egyik legjobbja volt. Bár tavasszal a Juventus, a Milan és az Inter követte figyelemmel, végül a Wolfsburg nyerte a vetélkedőt.

A Palermo sportigazgatója, Walter Sabatini elismerte, hogy klubja gyakorlatilag mindenben megegyezett a 2009-es német bajnokkal, a wolfsburgiak immár csak a játékossal egyeztetnek.

„Simonnak még meg kell állapodnia a klubbal” – számolt be Sabatini a Mediagol internetes lapnak. „A Palermo és a Wolfsburg között már megszületett a megegyezés. Ám az aláírás még hiányzik. Az előrehaladott tárgyalásnál több, ám még nem lezárt ügy.”

A sportigazgató elmondása alapján Kjaer mintegy 14 millió euróért igazol Németországba. Az olaszok a lengyel Kamil Glik személyében már meg is találták Kjaer helyettesítőjét.
“Glik nem sokban különbözik Simontól. Fiatal és szerintem könnyen alkalmazkodik majd. 190 centi magas, ennek ellenére gyors, erős, és kiváló a játékintelligenciája.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik