Foci

Vége egy korszaknak az olasz futballban

Önkritikusak az olasz játékosok a kiesés után. Buffon szerint semmi keresnivalójuk a világbajnokságon.

“Szlovákia és Új-Zéland tiszteletreméltó csapatok, de semmi több. Ha legalább az egyiket nem verjük meg, akkor nincs helyünk itt tovább” – fogalmazott Gianluigi Buffon, miután Olaszország válogatottja 3-2-re kikapott Szlovákiától, így a címvédő már a csoportkörben búcsúzott a további küzdelmektől. “A probléma az, hogy 2006 és 2010 között másokkal együtt olyan játékosokat veszített a csapat, mint Alessandro Del Piero vagy Francesco Totti. Az új edző egy új korszakot is kezd majd, remélem, világos elképzelésekkel. Nincs jó helyzetben a labdarúgásunk” – mondta a Juve sérüléssel bajlódó, így a világbajnokságon csak egy félidőt szerepeltetett kapusa.

“Teljes mértékben szégyent hoztunk magunkra.” – nyilatkozta Andrea Pirlo. A Milannal szezon közben gyenge formát futó játékost sérülése után sokan várták vissza a csapatba, de hiába állt be csereként a mérkőzésen, nem tudott segíteni az olaszokon. “Ez egy korszak vége? Azt gondolom igen. Én azonban továbbra is a kapitány rendelkezésére állok majd” – üzent Pirlo az új szövetségi kapitánynak, a Fiorentinától érkező Cesare Prandellinek.

“Amikor megnyertük a világbajnokságot, a munkánkért tüntettek ki, most majd a szégyen lovagjaivá ütnek minket” – reagált a kiesésre Gennaro Gattuso. “Az egész olasz labdarúgásnak mélyen magába kell néznie”.

Daniele De Rossi szerint akkor fogják majd fel igazán, hogy mekkora szégyent hoztak magukra, ha visszatérnek Olaszországba. A Roma középpályása a mérkőzés előtt el sem tudta volna képzelni a kiesést: “Nevettünk és tréfálkoztunk a mérkőzés előtt, egy pillanatig sem hittem, hogy kiesünk a csoportkörben. Lehetetlennek tűnt.”

Olaszország csoportja utolsó helyén végzett, közvetlenül Új-Zéland mögött. Már a világbajnokság előtt tudni lehetett, hogy a 2006-ban világbajnokságot nyert Marcello Lippi távozik posztjáról, és helyette Cesare Prandelli irányítja tovább az olasz válogatottat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik